Info

Gradonačelnik Škvarić sastao se s predstavnicima organizatora većih gradskih manifestacija

Pripremajući prijedlog proračuna za 2017. godinu, gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić sastao se s predstavnicima organizatora većih manifestacija koje se tijekom godine, uz gradsku financijsku potporu, održavaju na području grada Lepoglave.

Riječ je o Festivalu čipke, Lepoglavskim danima, Jailhouse festivalu, Danima sporta, zabave i kulture u Višnjici te ostalim manifestacijama koje bi trebale ući u kalendar događanja na području grada Lepoglave za 2017. godinu.

Sastanku su tako nazočili predstavnici TKIC-a, Turističke zajednice grada Lepoglave, Udruge Ekomuzej Lepoglava, Nezavisne udruge mladih i Udruge za sport i rekreaciju Višnjica, s ciljem razmjena informacije i usklađivanja proračuna s potrebama organizatora, ali i realnim mogućnostima financiranja u okviru budućeg gradskog proračuna.

 Nastojat ćemo, unatoč činjenici smanjenja proračunskih prihoda izazvanog zakonskim promjenama, zadržati razinu financiranja manifestacija na nivou iz prijašnje godine. S obzirom na to da se većina manifestacija održava zahvaljujući financijskoj potpori Grada, ne želimo smanjenjem potpore ili prestankom financiranja dovesti u pitanje njihovo održavanje. Naime, u Gradu nam je, uz komunalni i gospodarski, izuzetno važan i razvoj društvenog segmenta u koji spadaju navedene manifestacije koje ujedno pridonose i razvoju turizma pa time i gospodarstva na gradskom području – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Na sastanku je i za iduću godinu, od strane organizatora, najavljeno održavanje većih manifestacija, ali i niza onih manjih. Planirana je i izrada kalendara događanja za 2017. godinu.

Također je dogovoreno da se kod organizacija manifestacija i ostalih događanja maksimalno koriste vlastiti resursi te da se ostvari suradnja organizacija civilnog društva i gradskih ustanova i tvrtki kako bi se smanjili troškovi organizacija svih manifestacija.

 

Povezani Članci

Close