InfoIzdvojenoKultura

GRADSKA KNJIŽNICA IVANEC Obitelj Bračko donirala 127 knjiga privatne zbirke – u siječnju 2018. ukupno donirana 261 knjiga

Ivanec – Važan dio nabave knjižne i neknjižne građe u Knjižnicama čine pokloni, pa je tako i u Gradskoj Knjižnici i čitaonici “Gustav Krklec” Ivanec.

U 2017. godini našoj je knjižnici u Ivancu poklonjeno 511 svezaka knjiga i to čini 32,4% sveukupne nabave knjižne građe.

Od 511 knjiga, 303 knjige su direktni otkup Ministarstva kulture, a 208 knjiga poklonjeno je Knjižnici od članova, izdavača, knjižnica, korisnika i ustanova.

U Knjižnici se posebno razvesele poklonjenim knjigama, koje mogu biti i stariji naslovi, ali u dobrom stanju i tada će samo biti zamijenjene s knjigama u vlasništvu Knjižnice, koje su najčešće puno više korištene i u lošijem stanju.

Također, poklonjeni mogu biti i novi naslovi knjiga, koji će biti upisani u knjigu inventara poklona, obrađeni i stavljeni na police za korištenje korisnicima Knjižnice.

U siječnju 2018. godine već je upisana 261 knjiga koju su članovi i korisnici poklonili Knjižnici.

Među njima svakako treba istaknuti pozamašnu donaciju obitelji Bračko, koja je knjižnici poklonila 127 knjiga iz svoje privatne zbirke, te obitelj Tišljar koja svako malo pokloni komplet novih knjiga.

Vidljivost i zadovoljstvo knjižnica uvelike ovisi o njihovim zbirkama i nabavi knjiga, a aktivno sudjelovanje njezinih članova u toj izgradnji pokazatelj su osviještenosti važnosti knjige u našem društvu.

Foto: knjige obitelji Bračko, donirane ivanečkoj Gradskoj knjižnici

Povezani Članci

Close