InfoRekreacijaZdravlje

GRADSKA KNJIŽNICA LEPOGLAVA Sat joge u suradnji s indijskim veleposlanstvom – srijeda, 20. lipnja

Indijsko veleposlanstvo poziva ljude iz svih sfera društvenog života na obilježavanje Međunarodnog dana joge u 35 gradova diljem Hrvatske kako bi bili dio izvanrednog putovanja u potrazi za globalnim mirom, skladom i srećom

Lepoglava – Grad Lepoglava priključuje se već drugu godinu zaredom obilježavanju Međunarodnog dana joge.

Tim povodom Gradska knjižnica Ivana Belostenca Lepoglava organizira sat joge u suradnji s Indijskim veleposlanstvom i to u srijedu, 20. lipnja u 19 sati.

Indijsko veleposlanstvo poziva ljude iz svih sfera društvenog života na obilježavanje Međunarodnog dana joge u 35 gradova diljem Hrvatske kako bi bili dio izvanrednog putovanja u potrazi za globalnim mirom, skladom i srećom.

Joga (u značenju „sprega”, „stega”, prema yuj: „ujarmiti”, „spregnuti”) označava sustavan pristup duhovnim vježbama unutar Indijskih i religijskih tradicija u njenoj sferi utjecaja. Joga se sastoji od niza poza, meditacija, kontrole disanja, napjeva i drugih tehnika za pomoć pojedincima u izgrađivanju samoostvarenja, olakšavanja bilo kakve patnje i omogućavanju stanja oslobođenja. Zbog toga je tradicija joge upisana na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Aziji i Oceaniji 2016. godine. (Izvor: Wikipedia)

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close