InfoIzdvojenoUdruge

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec organiziranim akcijama u devet mjeseci prikupilo 1804 doze krvi – 96 novih darivatelja

Ivanec – Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, kao javno ovlaštenje planira, organizira i provodi akcije dobrovoljnog darivanja krvi, prati pokazatelje o stanju i kretanju darivanja krvi, okuplja darivatelje, vodi o njima evidenciju, uručuje priznanja.

Planiranje potrebnih doza krvi GDCK Ivanec dogovara s Transfuzijskom službom Varaždin, a zahvaljujući predanom radu voditelja aktiva darivatelja krvi na terenu odnosno volontera koji animiraju ljude za dobrovoljno darivanje krvi, darivatelji GDCK Ivanec redovno se odazivaju planiranim akcijama, ali i pozivu Transfuzijske službe ili djelatnika Crvenog križa za darivanje krvi.

GDCK Ivanec puno čini i po pitanju pomlađivanja davalaštva, te imamo puno mladih-novih darivatelja, u prvih devet mjeseci ove godine čak 96 nova darivatelja.

Također, u slučaju potrebe za određenom krvnom grupom GDCK Ivanec šalje darivatelje u Transfuzijsku službu odnosno promptno osigurava potrebne doze za potrebe Transfuzijske službe Varaždin.

Međutim, GDCK Ivanec puno čini i na polju brige o dobrovoljnim darivateljima krvi, te im redovito uručuje potvrde i priznanja, te obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, što je zajednička akcija čije obilježavanje predstoji 25. listopada.

Sukladno podacima GDCK Ivanec za razdoblje od 1.1. do 30.9.2017., organiziranim akcijama darivanja krvi i darivanju u Transfuziji Varaždin pristupilo je 1884 darivatelja krvi, a prikupljene su 1804 doze krvi, dok je planiran broj doza za ovu godinu 2400 doza krvi.

Najveći broj doza prikupljen je u Transfuzijskoj službi i to 1024 doze krvi, zatim prema mjestu stanovanja, u gradskim akcijama darivanja krvi, 578 doza krvi, a prema mjestu rada 202 doze krvi.

Ivanečko Društvo izuzetno je ponosno i na starosnu dob svojih darivatelja, tj. mlado davalaštvo, jer najveći broj darivatelja broji u starosnoj dobio od 30-39 godina života, nakon koje slijedi dob od 20-29 godina života, a broj aktivnih darivatelja u zadnjih 5 godina je 1830 darivatelj krvi.

GDCK Ivanec zahvaljuje svim svojim darivateljima, ali i voditeljima aktiva, organizatorima akcija darivanja krvi na terenu, koji se redom mogu pohvaliti za svoj doprinos ovim lijepim rezultatima, ističu iz ivanečkog Crvenog križa.

Foto: Arhiva

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close