Gradovi i OpćineVijesti

GRADSKO VIJEĆE IVANEC Izglasane izmjene i popune Programa razvoja Industrijske zone Ivanec za razdoblje od 2016.- 2020. godine

Gradit će se spremište vatrogasnog doma u Radovanu, adaptirati stara škola u Salinovcu ...

Ivanec – Sitnom dopunom dnevnog reda započela je jučer sjednica najvećeg ivanečkog predstavničkog tijela, Gradskoga Vijeća.

Predsjednica Vijeća Ksenija Sedlar Đunđek, zbog hitnosti postupka, predložila je Vijećnicima prihvaćanje odluke o davanju suglasnosti za izgradnju spremišta za potreba vatrogasnog doma u Radovanu, što su vijećnici i prihvatili.

Kako je objasnila pročelnica Marina Držaić dokumentacija je spremna za apliciranje na mjeru, kojom ako projekt bude prihvatljiv DVD-u Radovan stiže 90% opravdanih bespovratnih troškova za sufinanciranje.

Vijećnici su potom prihvatili, doduše ne i jednoglasno izmjene i popune Programa razvoja Industrijske zone Ivanec za razdoblje od 2016.- 2020. godine.

U uvodnom pojašnjenju gradonačelnik Batinić kazao je kako je riječ o dopuni statističkih podataka, te kako su predložene i izmjene cijena.

Vijećnik iz redova SDP-a Dalibor Patekar pozdravio je smanjenje cijena, no ukazao je na olakšice koje su ukinute što zasigurno neće privući buduće investitore.

Na takve izmjene i dopune suzdržani su bili vijećnici SDP-a.

Potom je jednoglasno prihvaćena odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na energetskoj obnovi i adaptaciji građevina javne i društvene namjene, odnosno prostora za organizacije civilnog društva s prostorom za obuku vatrogasaca, a riječ je o prostoru stare škole u Salinovcu.

Taj projekt vrijedan je 3 milijuna i 311 tisuća kuna.

Na sjednici su vijećnici donijeli i odluke o prodaji nekretnina u vlasništvu grada, te odluku o prihvatu najpovoljnije ponude.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close