PolitikaVijesti

Gradsko vijeće Ivanec: Nikola Vidoni umjesto Marijana Štefanka ?

Ivanec – Na 8. sjednici Gradskog vijeća Grada Ivanca, koja će se održati u četvrtak, 31. siječnja, većina točaka bit će vezana uz razrješenja i imenovanja u komisijama i odborima.

Tako će se razrješavati i birati članovi Mandatne komisije, Odbora za izbor i imenovanja, potom Odbora za Statut i poslovnik te Odbora za predstavke pritužbe i prijedloge građana.

Također, najavljeno je i stavljanje vijećničkog mandata u mirovanje i verifikacija mandata zamjeniku vijećnika, te razrješenje dosadašnjeg i izbor novog potpredsjednika Gradskog vijeća.

Kako neslužbeno doznajemo, vijećnik koji će staviti mandat u mirovanje je Marijan Štefanko iz HSS – a, koji je član vladajuće koalicije, a na njegovo bi mjesto trebao biti imenovan Nikola Vidoni.

Vidoni je na prošlogodišnjim izborima bio kandidat za Štefankovog zamjenika u izboru za gradonačelnika.

Štefanko će svoj mandat, također neslužbeno doznajemo, staviti u mirovanje zbog izbora u jedan Nadzorni odbor, a ta mu je dužnost nespojiva s onom potpredsjednika, odnosno Gradskog vijeća.

A hoće li Vidoni naslijediti Štefanka na mjestu potpredsjednika Gradskog vijeća … ?

Ostale točke dnevnog reda su Odluka o donošenju Plana gospodarenja otpadom Grada Ivanca, Odluka o pružanju javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada, Odluka o mjerama za sprečavanje nepropisnog odbacivanja otpada, Odluka o ocjenjivanju službenika i namještenika, Odluka o ukidanju svojstva javnog dobra u općoj uporabi, Odgovor na vijećničko pitanje Domagoja Severa o isplati pojedinačnih iznosa u petogodišnjem razdoblju za autorske i ugovore o djelu, te Odgovor na vijećničko pitanje Zdenka Đule o troškovima Društvenih domova.

Materijali za sjednicu dostupni su na službenim stranicama Grada Ivanca (http://www.ivanec.hr/dokumenti/kategorija/169-sluzbene-objave/2591-materijali-za-8-sjednicu-gradskog-vijeca)

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close