GospodarstvoInfo

HAMAG-BICRO Kroz mjere Vlade Republike Hrvatske potaknuto gospodarstvo s iznosom od 230 milijuna kuna

Osigurano 230 milijuna kuna za 2500 poduzetnika

HAMAG-BICRO je kroz mjere Vlade Republike Hrvatske, a u okviru paketa pomoći mikro, malim i srednjim poduzetnicima uslijed epidemije uzrokovane koronavirusom, potaknuo gospodarstvo u iznosu od 230 milijuna kuna.

Agencija je među prvima, već 6. ožujka, aktivirala provedbu šest mjera te je u samo dva mjeseca putem zajmova osigurala likvidnost za više od 500 poduzetnika u iznosu većem od 165 milijuna kuna, piše Privredni.hr.

HAMAG-BICRO paket mjera pomoći gospodarstvu, kojim su prilagođena postojeća četiri te uvedena dva nova financijska instrumenta, pokazao se kao pravovremena reakcija, što se ogleda u velikom broju pristiglih, ali i obrađenih prijava, navodi se u priopćenju Agencije.

Uspoređujući brojke pristiglih zahtjeva za ove zajmove, vidljivo je kako je Agencija u samo mjesec dana zaprimila dvostruko više zahtjeva nego za cijelu prethodnu godinu.

Osim velikog broja pristiglih zahtjeva za likvidnost tvrtki, preko 2000 poduzetnika zatražilo je moratorij za otplatu ESIF zajmova kao i zajmova za Poljoprivredu i ruralni razvoj.

Na ovaj način Agencija je odobrila moratorij u vrijednosti od 62 milijuna kuna dodatne likvidnosti za poduzetnike. Obzirom na veliki interes poduzetnika, ukupna vrijednost mjera pomoći gospodarstvu, koja je inicijalno iznosila 1,148 milijardi kuna, povećana je na 3 milijarde kuna.

Cijeli članak na Privredni.hr

Tags

Povezani Članci

Close