Našim krajem

“Hitna na biciklima” dobila nagradu za doprinos sigurnosti pacijenata

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije primio je godišnju nagradu za doprinos sigurnosti pacijenata za 2016. godinu za akciju „Hitna na biciklima“, a dodijelila ga je Hrvatska udruga za sigurnost pacijenata.

Tim povodom župan Varaždinske županije Predrag Štromar sutra u Maloj dvorani Županijske palače u Varaždinu, s početkom u 9 sati organizira prijem za djelatnike Zavoda.

Riječ je o projektu, odnosno akciji „Hitna medicinska služba na biciklima“ koji je trajao za vrijeme ovogodišnjeg Špancirfesta svih deset dana, dnevno od 16 do 20 sati, pod nazivom „Tradicija nas određuje – Varaždin grad bicikla“.

Važno je napomenuti da je tim „hitne na biciklima“ stalno bio u pokretu te u interakciji s posjetiteljima Špancirfesta. Do ozlijeđenih je pristupio u izuzetno kratkom vremenu čime je prepoznata važnost njihove pokretljivosti i dostupnosti u odnosu na pokretljivost vozila HMS kojem je trebalo u pravilu onoliko vremena do dolaska na mjesto događaja koliko je timu „hitne na biciklima“ trajao dolazak i zbrinjavanje ozlijeđenih i pripreme za njihov siguran i što brži prijevoz na daljnje zbrinjavanje u nadležnu bolnicu.

Takvom akcijom doprinijelo se približavanju javne službe, hitne medicine, građanstvu i uzajamnom povjerenju i razumijevanju te njihovoj sigurnosti.

Sutrašnjem prijemu će nazočiti i zamjenik župana Alen Kišić, te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac.

Povezani Članci

Close