InfoUdruge

HODOČAŠĆE Udruga veterana 7. Gardijske brigade Puma vodi na 1. zavjetno hodočašće hrvatskih branitelja i mladeži Gospi Bapskoj – Bapska, Ilok, 8. rujna

Rok za prijavu je do 5. rujna

Varaždin – U suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma organizira 8. rujna 2018. (subota) prijevoz u Bapsku – grad Ilok na 1. zavjetno hodočašće hrvatskih branitelja i mladeži Gospi Bapskoj.

Polazak prvog autobusa iz Čakovca je u 2 sata od dvorane GOC-a, drugog iz Varaždina u 2 sata s parkirališta kod Varaždinskog groblja, u 2:45 sati s autobusnog kolodvora u Koprivnici, te u 3:30 sati s parkirališta kod Lidla u Đurđevcu

Udruga veterana Puma poziva obitelji poginulih, preminulih i nestalog pripadnika, bivše pripadnike brigade, članove Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma i hrvatske branitelje koji su zainteresirani za odlazak u Bapsku da se za autobus koji kreće iz Čakovca na 091/299-2215 (Pavo), a za onaj iz Varaždina / Koprivnice / Đakova, na 095/906-4824 (Robert).

Rok za prijavu je do 5. rujna.

Po dolasku u Bapsku, u 9:30 sati bit će položeni vijenci na spomenik poginulim braniteljima iz Bapske, potom Petrinjska pukovnija u crkvi Sv. Jurja preuzima sliku Gospe Bapske, nakon čega će se održati procesija.

Sveta misa u atriju crkve Blažene Djevice Marije na Bapskoj služit će se od 11 sati, nakon čega će biti ručak za sudionike hodočašća na nogometnom igralištu NK Hajduk – Bapska, te obilježavanje 90. godina od osnivanja NK Hajduk Bapska u kojemu će sudjelovati i padobranci Aero kluba Borovo koji će se spustiti na nogometno igralište te domaćinima uručiti poklon HNS-a.

Prigodni program potrajat će do 21 sat, nakon čega slijedi povratak

Svi sudionici hodočašća koji to žele moći će u Bapskoj kupiti prigodnu bijelu majicu sa slikom Gospe Bapske i logom 1. zavjetnog hodočašća po cijeni od 50 kuna.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close