InfoIzdvojenoVjera

HODOČAŠĆE Vjernici župa Đakovačko-osječke nadbiskupije, sa svojim župnicima, svećenicima i biskupima nakon mise u Mariji Bistrici stižu u Ivanec

Dolazak u Ivanec je oko 15 sati

Nadolazeće subote 28. rujna, u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke hodočastit će vjernici župa Đakovačko-osječke nadbiskupije, sa svojim župnicima, svećenicima i biskupima, a nakon mise na otvorenom u marijabistričkom svetištu, pohodit će i Ivanec.

Naime, Đakovačko-Osječka nadbiskupija obilježava 100. obljetnicu rođenja biskupa Ćirila Kosa, đakovačkog i srijemskog biskupa od 1974. do 1997. godine, rođenog 19. studenog 1919. godine u Ribić Bregu u ivanečkoj župi.

Upravo je i biskup Kos, prije 26 godina i posljednji put poveo vjernike Nadbiskupije put hodočašća u Mariju Bistricu, a subotnjim hodočašćem obnavlja se ta tradicija.

No, u subotu poslije podne, nakon hodočašća u Mariju Bistricu, hodočasnici dolaze i u Ivanec, rodnu župu biskupa Ćirila Kosa.

Dolazak u Ivanec je oko 15 sati te ulazak u župnu crkvu sv. Marije Magdalene. Od 15 sati i 30 minuta bit će svečana zajednička liturgijska pobožnost u krsnoj crkvi biskupa Ćirila s blagoslovom i otkrivanjem spomen-ploče. Poslije bogoslužja je prigodni susret sa župljanima Ivanca ispred župne crkve.

Osim što će se ostaviti trajni spomen na biskupa Ćirila Kosa, vjernici Đakovačko-Osječke nadbiskupije, izraziti će i svoje molitve za blagoslov službe novoga varaždinskoga biskupa mons. Bože Radoša, koji na tu službu dolazi iz prezbiterija Đakovačko-Osječke Nadbiskupije.

Tags

Povezani Članci

Close