InfoUdruge

HPD Ivančica Ivanec s polaznicima Opće planinarske škole u Logarskoj dolini

Ivanec – Po završetku svih predavanja i četiri dosadašnja izleta, polaznici Opće planinarske škole HPD Ivančica Ivanec vikend su proveli u Logarskoj dolini.

30-ak planinara dolaskom u Logarsku dolinu prvo su posjetili “Orlovo gnijezdo” i slap Rinka te se zaputili prema Frischaufovom domu na Okrešlju gdje su ostavili višak opreme te se uputili na Savinjsko sedlo (2001 mnv).

Na putu prema Savinjskom sedlu, Gorska reševalna zveza Slovenije održavala je 20 godina od tragične pogibije četvorice članova GRZS koji su poginuli uslijed vježbe spašavanja helikopterom te su im ivanečki planinari kraćim zaustavljanjem odali počast.

S dolaskom na sedlo, planinari su se upoznali s visokogorskim planinarenjem i tehnikama koje su tamo potrebne te se vratili u dom gdje su proslavili kraj školovanja te prenoćili.

U nedjelju su na stijeni pokraj doma vježbali penjanje te se nakon ručka vratili u Ivanec.

Pred polaznicima Opće planinarske škole (OPŠ) još je završno planinarenje na Ivančicu gdje će se provjeriti njihovo znanje i podijeliti im se diplome za uspješno završeno školovanje.

Diploma OPŠ početna je razina školovanja u HPS-u te se nakon nje mogu steći neka od zvanja kao što su planinarski vodič, markacist, speleolog, čuvar prirode …

Info: Ivan Borovečki

Foto: Goran Kežić

Povezani Članci

Close