Kultura

Hrvatska pratila nedjeljno misno slavlje iz Višnjice

Zahvaljujući televizijskom prijenosu nedjeljnog misnog slavlja iz višnjičke župne crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije, gledatelji Hrvatske radio televizije upoznali su se s ljepotama višnjičkog kraja, te župne crkve u kojoj su prije nekoliko godina na freskama, čija se izrada pripisuje najpoznatijem baroknom freskoslikaru Ivanu Rangeru i njegovim učenicima, obavljeni restauratorski radovi.

 

Misno slavlje predvodio je domaći župnik, vlč. Dragutin Šimek u koncelebraciji sa župnikom Župe Vrbno, vlč. Stjepanom Vorihom, inače rodom iz Višnjice. Uz molitvu vjernika, crkvom je odzvanjala pjesma župnog zbora i školskih tamburaša, a sve to pratile su kamere HRT poslavši sliku iz višnjičke crkve u domove milijuna gledatelja. Nakon misnog slavlja, brojni su se vjernici preselili na trg ispred crkve gdje je blagoslovljen obnovljen kip sv. Ivana Nepomuka iz 17. stoljeća.

 

 

Župni zbor i Tamburaški orkestar OŠ Izidora Poljaka Višnjica i tom su prilikom pjesmom uveličali obred tijekom kojeg je višnjički župnik vlč. Dragutin Šimek zahvalio mještanima Višnjice i višnjičkim tvrtkama na novčanoj pomoći i dobrovoljnom radu zahvaljujući čemu je uređen prostor oko kipa sv. Ivana Nepomuka.

 

Zahvala je upućena i Gradu Lepoglavi koji se također uključio u njegovo uređenje. Gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je nazočio misnom slavlju i blagoslovu kipa, tom je prilikom mještanima Višnjice uputio čestitku na naporima koje ulažu u uređenje Višnjice, a time i grada Lepoglave.

 

Na kraju vjerskog slavlja sve su nazočne pucnjem pozdravili kuburaši Kuburaške udruge “Prva kubura” iz Višnjice te ih zajedno s višnjičkim lovcima počastili okrjepom.

 

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close