IzdvojenoVijesti

HRVATSKA ZAJEDNICA ŽUPANIJA Dalibor Šumečki iz Lepoglave autor najboljeg idejnog rješenja za logotip

Oblik loga su dvije smjernice koje polaze iz središnjeg kruga

U prostorijama Hrvatske zajednice županija u Zagrebu uručena je nagrada za najbolji vizualni identitet Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske.

U velikoj konkurenciji pristiglih idejnih rješenja logotipova najboljim je proglašeno idejno rješenje grafičkog dizajnera Dalibora Šumečkog iz Lepoglave, a nagradu mu je uručila glavna tajnica Koordinacije Veronika Kolman.

Oblik loga su dvije smjernice koje polaze iz središnjeg kruga. Krug bi u ovom slučaju označavao ključnog donositelja odluka, dok bi smjernice predstavljale participaciju i sudjelovanje mladih u procesima donošenja odluka. Oblikom loga i položajem smjernica pokušava se stvoriti oblik slova “K” (riječ Koordinacija)“, objasnio je Dalibor Šumečki svoj idejni prijedlog koji je tako postao i službeni logotip za ovu nacionalnu organizaciju.

Kako je objasnila glavna tajnica Koordinacije, ovim će se povećati vidljivost i prepoznatljivost Koordinacije, ne samo među mladima koje savjeti mladih predstavljaju, već i kod donositelja odluka i nadležnih institucija.

Ovaj korak bio je nužan uzme li se u obzir činjenica da Koordinacija okuplja sve županijske savjete mladih i Savjet mladih Grada Zagreba te ona povezuje kapacitete savjeta, harmonizira njihov način rada i povećava uključenost mladih u kreiranje i implementaciju regionalnih politika.

Foto: Hrvatska zajednica županija

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close