GospodarstvoVijesti

Hrvatske ceste na lepoglavsko područje ulažu gotovo 29 milijuna kuna

Programom investicijskog održavanja Hrvatskih cesta za razdoblje 2017. -2020. godine, na području grada Lepoglave uložit će se gotovo 29 milijuna kuna, izjavio je član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić na konferenciji za novinare održanoj u petak, 12. siječnja u Lepoglavi.

Budući da se ceste i grade, kako je rekao Leverić, iz dva razloga; a to su sigurnost građana te mogućnost kvalitetnog gospodarskog razvoja sredine, koje nema bez kvalitetne cestovne povezanosti, osigurana sredstva uložit će se, između ostalog u rekonstrukciju i modernizaciju prometnice od Lepoglave prema Bednji, te prometnice Lepoglava – Očura.


Tako bi u 2019. godini trebali i započeti radovi na modernizaciji i rekonstrukciji ukupno 1700 metara državne ceste DC 508 Bednja-Lepoglava, s vrijednošću radova od oko 8 milijuna kuna, dok bi godinu dana kasnije, a nakon izrade sve potrebne dokumentacije, trebala započeti oko 16 milijuna kuna vrijedna modernizacija 4 kilometra dionice ceste DC 35 na potezu od Lepoglave prema Očuri.
Stjepan Marković, voditelj ispostave Hrvatskih cesta u Varaždinu, dodao je i kako još treba napraviti nekoliko zahvata na DC 35, koji nisu napravljeni u posljednjoj velikoj obnovi prije nekoliko godina, a riječ je o povezivanju biciklističkom stazom Ivanca i Lepoglave, te gradnja iste na dijelu ceste prema Očuri.


Na konferenciji za novinare rečeno je i kako Hrvatske ceste za „zimsko održavanje“ državnih cesta na području grada Lepoglave ove sezone financiraju iznosom od 300 tisuća kuna, te se time ne opterećuje proračun Grada.
Prezentiran je i projekt osvjetljavanja 5 raskrižja na državnim cestama na lepoglavskom gradskom području, u što su Hrvatske ceste uložile znatna sredstva. Samo u osvjetljavanje raskrižja državnih cesta 35 i 508 u blizini Gaveznice, odnosno zapadnog ulaza u Lepoglavu uloženo je oko 900 tisuća kuna, a kako su radovi izvedeni u pratnji novinara razgledali su Alen Leverić član uprave Hrvatskih cesta, Stjepan Marković, voditelj varaždinske ispostave, te gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, zamjenik mu Hrvoje Kovač, predsjednik Vijeća grada Lepoglave Robert Dukarić i predsjednici Mjesnih odbora s područja Lepoglave.


Član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić istaknuo je i ostala „velika“ ulaganja u državne ceste na županijskom području, te izdvojio zaobilaznicu Novog Marofu čija granja vrijedna više od 50 milijuna kuna počinje 2019. godine, kao i nastojanja da se riješi problem istočnog ulaska u grad Varaždin i tkz. “kućanske rampe”.

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close