InfoIzdvojenoUdrugeVijesti

Hrvatski branitelj Dražen Šešet u srcima svojih sumještana i 25 godina nakon pogibije

Gačice – U organizaciji DVD Gačice i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec u Margečanu i Gačicama održana je manifestacija pod nazivom “Dan sjećanja na Dražena Šešeta” u spomen na poginulog hrvatskog branitelja iz Gačica.

Počast Draženu najprije je odana na njegovom grobu u Margečanu gdje su članovi obitelji, sumještani, članovi DVD – a Gačice, mještani Gačica, kolege branitelji i drugi, uz molitvu velečasnog Alojzija Pakraca, položili bukete i zapalili svijeće.

branitelji-drazen-gacice-16-7

branitelji-drazen-gacice-16-2

Velečasni Pakrac služio je zatim Svetu misu zadušnicu u kapelici u Gačicama, a nakon toga je manifestacija nastavljena na igralištu u Gačicama.

branitelji-drazen-gacice-16-4

U uvodnom dijelu skupu se obratio predsjednik DVD Gačice Franjo Piskač najavivši kako je ovo prvi puta da se Draženu odaje počast na ovakav način te će obilježavanje dana njegove pogibije postati tradicionalno.

Juraj Vincek, Draženov školski kolega, dirljivim se riječima prisjetio njegovog lika i djela. „Dražen je djetinjstvo proveo u ovom našem prekrasnom mjestu, u kući nedaleko odavde. Svi koji ste ga poznavali znate da je bio sitan, uvijek veseo i nasmijan dečkić, sasvim običan mladić kakvi i jesu na ovom brežuljku.

branitelji-drazen-gacice-16-3

Jako je volio nogomet i svoje slobodno vrijeme provodio je na školskom igralištu, a posebice je nezamislivo bilo nedjeljno popodne bez Dražena na igralištu. Kad je s ratišta dolazio na odmor redovito je bio na svom omiljenom igralištu, na kojem je odigrao i svoju posljednju utakmicu.

Također, bio je i aktivan u DVD Gačice i zbog toga mu vatrogasci od srca zahvaljuju i s ponosom ga se sjećaju. Dražen je dao svoj život da bi mi danas živjeli u slobodnoj Hrvatskoj i ovime mu želimo iskazati počast i, mada je prošlo četvrt stoljeća, pokazati da ga nismo i nećemo nikada zaboraviti. I mlađima, koji ga nisu poznavali, želimo ostaviti znamen trajnog sjećanja na njega“, u svom je emotivnom govoru istaknuo Vincek.

Predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač zahvalio se DVD – u Gačice rekavši kako su u udruzi s radošću prihvatili njihovu inicijativu te najavio da će nastaviti sa zajedničkim aktivnostima na obilježavanju sjećanja na Dražena, što uključuje imenovanje sportskog centra i škole u Gačicama po njemu.

Draženov kolega iz 2. Gardijske brigade Grom Zvonimir Kantolić pohvalio je manifestaciju i zahvalio se svima koji su je organizirali te u ime Udruge veterana 2. Gbr Grom ponudio suradnju u budućnosti.

Manifestaciju i njezine organizatore pohvalio je i zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Čedomir Bračko.

Potom je održana pokazna vatrogasna vježba ženske ekipe DVD Gačice, pa odigrana memorijalna nogometna utakmica u kojoj je ekipa Branitelja pobijedila domaćina, DVD Gačice, rezultatom 4:1, da bi manifestacija bila okončana zajedničkim druženjem.

branitelji-drazen-gacice-16-6

Uz brojne sumještane počast Draženu odali su članovi njegove obitelji i rodbine, zatim članovi DVD – a Gačice, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivanec, HVIDRA – e Ivanec, Hrvatskog časničkog zbora Ivanec okupljenih u Koordinaciju braniteljskih udruga Grada Ivanca, predstavnici Udruge veterana 7. Gardijske brigade Puma, Udruge veterana 2. gardijske brigade Grom, grada Ivanca i mnogi drugi.

branitelji-drazen-gacice-16-5

Dražen Šešet kratko je vrijeme radio u poduzeću Ivančica d.d. Ivanec, da bi 14. ožujka 1991. godine pristupio u Policijsku upravu Varaždinsku, a 14. svibnja 1991. prelazi u Zbor Narodne Garde – 2. Gardijsku brigadu Grom u čijem sastavu pogiba 8. kolovoza u mjestu Gređani kod Topuskog.

Dražen-Šešet

U trenutku pogibije imao je tek nešto malo više od 20 godina.

Foto: Dražen Geček & Arhiva 2. Gbr Grom

Povezani Članci

Close