IzdvojenoSportUdrugeVijesti

HRVATSKI BRANITELJI Varaždinska županija osvojila 3. mjesto na 23. Športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Ivanec drugi u nogometu

Uz pehar za drugo mjesto, nogometnoj ekipi UDVDR Ogranak Ivanec pripala je i nagrada za najboljeg vratara turnira, koju je osvojio Danijel Posavec

Velika Gorica – Sportska ekipa UDVDR Varaždinske županije osvojila je 3. mjesto na 23. Državnom športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske održanom u Velikoj Gorici.

Pobjednik natjecanja je Zagrebačka županija sa 127 bodova, drugo mjesto osvojila je Sisačko-moslavačka sa 115., a Varaždinska županija osvojila je ukupno 113 bodova što joj je omogućilo plasman na 3. mjesto u konkurenciji 21 ekipe.

Natjecanja su se odvijala u osam športsko-rekreativnih disciplina na terenima Velike Gorice i Zagreba –  mali nogomet, potezanje konopa, streljaštvo, kuglanje, šah, boćanje, stolni tenis i pikado.

Najbolji rezultat za Varaždinsku županiju ostvarila je stolnoteniska ekipa, sastavljena od članova UDVDR Ogranak Varaždin, koja je osvojila prvo mjesto, dok je nogometna ekipa, za koju su igrali članovi UDVDR Ogranak Ivanec, osvojila drugo mjesto.

U iznimno jakoj konkurenciji nogometnog turnira pobijeđeni su, redom, Bjelovarsko-bilogorska županija, potom Splitsko-dalmatinska, sastavljena od veterana 4. Gardijske brigade, pa u polufinalu Zagrebačka, dok je u finalu zasluženo slavila Istarska županija.

Uz pehar za drugo mjesto, nogometnoj ekipi UDVDR Ogranak Ivanec pripala je i nagrada za najboljeg vratara turnira, koju je osvojio Danijel Posavec.

Proglašenje rezultata održano je u parku dr. Franje Tuđmana, gdje je održano i završno druženje sudionika susreta.

——————————————————————————————————–

Športskim susretima prethodio je mimohod ulicama Velike Gorice, a otvoreni su na prigodnoj svečanosti upriličenoj u parku dr. Franje Tuđmana.

Nakon svečanog otvorenja natjecanja odana je počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima kod spomenika ‘Golubica‘.

Na sportskim susretima dragovoljaca i veterana Domovinskog rata okupilo se više od 1000 hrvatskih branitelja, od Vukovara preko Varaždina, Zagreba, Karlovca, Pule, Splita, sve do Dubrovnika, što ih čini najvećim i najbrojnijim susretima hrvatskih branitelja kroz godinu.

Organizirali su ih i proveli UDVDR RH i Podružnica Zagrebačke županije, potom Zagrebačka županija, grad Velika Gorica i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close