InfoUdruge

Hrvatski Časnički Zbor Ivanec održao redovnu godišnju Izvještajnu skupštinu

Udruga Hrvatski Časnički Zbor Ivanec održao je u Ribičkom domu u Ivancu redovnu godišnju Izvještajnu skupštinu. Dvadeset delegata i goste, među kojima su bili predstavnici braniteljskih udruga Grada Ivanca i Lepoglave, te dužnosnici grada Ivanca, pozdravio je predsjednik Vladimir Debeljak.

Nakon uvodnoga dijela, intoniranja državne himne te odavanja počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, Debeljak je iznio Izvješće o radu u 2016. godini. Kao glavne aktivnosti naveo je organizaciju 11. memorijalnog malonogometnog turnira u spomen na poginule vukovarske branitelje, te obilježavanje 25. obljetnice osvajanja vojnog objekta na Ivanščici i pogibije Ivana Severa.

hrvatski-casnicki-zbor-2

Također, napomenuo je sudjelovanje u obilježavanju dana pogibije hrvatskih branitelja, zatim obilježavanja državnih blagdana, edukativnih predavanja učenicima i još neke aktivnosti poput sudjelovanja u mimohodu povodam Dana branitelja Varaždinske županije.

Potom je podnijeto Izvješće Nadzornog odbora, kojim je utvrđeno namjensko trošenje financijskih sredstava, te Suda časti i Financijsko izvješće, koja su uz kratku raspravu jednoglasno prihvaćena. Predsjednik Debeljak naglasio je da su aktivnosti provedene zahvaljujući financijskim sredstvima HČZ – a, zatim Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Ivanca i pomoć braniteljskih udruga.

Iz opširnog Plana aktivnosti za 2017. godinu, kojeg je također iznio Debeljak, izdvajamo organizaciju 12. memorijalnog malonogometnog turnira u spomen na poginule vukovarske branitelje, zatim obilježavanje 26. obljetnice osvajanja vojnog objekta na Ivanščici i pogibije Ivana Severa, tribina povodom 25. godina prijema Hrvatske u UN, te inicijativu za izradu monografije o ulozi ivanečkih branitelja u Domovinskom ratu.

Plan je prihvaćen jednoglasno, a pri kraju Skupštine donijeta je odluka o visini članarine, koja će od 2017. iznositi 100 kuna godišnje.

Skupštinarima su se prigodnim govorima obratili Ljudvek Ckač, predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec, Čedomir Bračko, dogradonačelnik grada Ivanca, Dražen Husnjak predsjednik Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i Vjekoslav Špac, predsjednik Udruge HVIDRA Ivanec.

Po završetku službenog dijela, branitelji su druženje nastavili u neformalnom tonu.

Foto: Zdenko Horvat

Povezani Članci

Close