InfoIzdvojenoUdruge

Hrvatski sabor donio Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji

Zagreb – Hrvatski sabor većinom glasova prihvatio je u četvrtak, 30. studenoga 2017. godine, novi Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Zakon su podržala 93 zastupnika, njih 15 bilo je protiv, a suzdržanih četvero.

Izradi ovog Zakona Ministarstvo hrvatskih branitelja pristupilo je kako bi najzaslužnijima za obranu Domovine pružalo sveobuhvatnu skrb prilagođenu njihovim potrebama.

Nakon što su statusna i materijalna prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te stradalnika Domovinskog rata godinama bila disperzirana u niz različitih zakona čime je stvorena pravna i egzistencijalna nesigurnost korisnika, stvoren je jedinstveni Zakon kojime će korisnicima biti osigurana odgovarajuća skrb i prava, uz uvažavanje njihovog zdravstvenog i socio-ekonomskog stanja.

Tijekom prvog tjedna u prosincu slijedi objava Zakona u Narodnim novinama, a osmog dana od dana objave Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji će stupiti na snagu.

O stupanju Zakona na snagu Ministarstvo hrvatskih branitelja obavijestit će javnost putem svojih internetskih stranica, nakon čega će korisnici moći započeti s primjenom svih mjera iz nadležnosti Ministarstva hrvatskih branitelja.

Povezani Članci

Close