InfoIzdvojenoNašim krajemPolitika

HSS LEPOGLAVA Raskinuta koalicija s HDZ-om – evo razloga

HSS poručuje javnosti da ovom izjavom i službeno izlazi iz koalicije s HDZ-om koja ionako, isključivom odgovornošću HDZ-a, nikad nije ni zaživjela

Lepoglava – U nastavku donosimo priopćenje Gradske organizacije HSS-a Lepoglava i nezavisnog vijećnika Borisa Šinka:

“Obavještavamo javnost da s današnjim danom Gradska organizacija HSS-a Lepoglave raskida Koalicijski sporazum s Gradskom organizacijom HDZ-a Grada Lepoglave sklopljen 28. 05. 2017. godine.

Obrazloženje

Temeljem utvrđenih zajedničkih programskih opredjeljenja i dodirnih točaka izbornih programa GO HSS-a Grada Lepoglave i GO HDZ-a Grada Lepoglave, dvije stranke su dana 28. 05. 2017. godine zaključile Izborni koalicijski sporazum.

Temelj za zaključivanje ovakvog sporazuma bio je rezultat ostvaren na lokalnim izborima, a to je da su ove dvije stranke osvojile većinu mandata u Gradskom vijeću Grada Lepoglave.

Smatrajući da je ovakav rezultat volja većine građana koji su izašli na izbore, a koji su u programima koji su im ponuđeni u predizbornoj kampanji prepoznali snagu koja može donijeti pozitivne promjene u daljnjem razvitku grada Lepoglave, Gradska organizacija HSS-a koalicijski sporazum s HDZ-om zaključila je u dobroj vjeri.

Vijećnici HSS-a i njima pridružen jedan nezavisni vijećnik, smatrali su da će im većina u Vijeću omogućiti da na odlučujući način kreiraju gradsku politiku na dobro svih građana te da ujedno budu korektiv izvršnoj gradskoj vlasti.

Takav zajednički rad trebao je biti jamstvo, a tako i stoji u Sporazumu, za stvaranje ozračja koje bi omogućilo da se pokrenu pozitivne promjene koje bi omogućile daljnji, prvenstveno gospodarski razvoj našeg grada.

Na žalost, ništa od potpisanog i dogovorenog nije se dogodilo.

Umjesto da poštuje potpisan koalicijski sporazum s HSS-om, HDZ mu je od samoga početka formiranja novog Gradskog vijeća okrenuo leđa i time iznevjerio volju građana.

Suradnja koju je HSS očekivao posve je izostala, a to argumentiramo sljedećim:

  • člankom 5. sporazuma određeno je da će članovi obje stranke svoje obaveze izvršavati savjesno i moralno, uz suglasnost svih 8 vijećnika iz redova HDZ-a i HSS-a te da će odluke donositi zajednički i dogovorno
  • ovakva suradnja nikad nije ostvarena; uoči sjednica Gradskog vijeća ovakvi sastanci se ne održavaju i nikad nisu ni bili održani, a predsjednik Robert Dukarić međustranačke sastanke održava s HNS-om i SDP-om, ali ne i s nama
  • umjesto da poštuje potpisan sporazum, predsjednik Gradskog vijeća (a ne zaboravite da je na tu dužnost izabran zahvaljujući potpori HSS-ovih vijećnika i jednog nezavisnog vijećnika) posve je promijenio stranu, a HDZ-ovi vijećnici poslušno dižu ruke za sve odluke koje predlaže gradska izvršna vlast
  • međutim, ono što je najgora posljedica politike koju vodi g. Dukarić je neravnomjeran razvoj grada i to na štetu naselja Lepoglave i mjesnih odbora koji joj gravitiraju
  • a rezultat toga je stagnacija Lepoglave i okolicet
  • tu stagnaciju vide svi
  • neravnomjerna ulaganja izazivaju sve veći revolt građana i takvo raspoloženje ne može promijeniti ni izvođenje nekakvih lokalnih komunalnih radova koji ionako redovito dolaze uočisvakih izbora.
  • jer svima je jasno da su to samo mrvice koje dobiva naselje Lepoglava i da pojedini komunalni radovi nisu i ne mogu biti ono nešto što bi moglo pokrenuti njen stvarni gospodarski razvoj.

Zbog svega navedenog, HSS poručuje javnosti da ovom izjavom i službeno izlazi iz koalicije s HDZ-om koja ionako, isključivom odgovornošću HDZ-a, nikad nije ni zaživjela.

Ovim ujedno izjavljujemo da predsjednik Gradskog vijeća više ne uživa naše povjerenje.

HSS će u Gradskom vijeću nastaviti i dalje djelovati kao jedina prava i konstruktivna opozicija. Poručujemo građanima da ćemo zadržati kritičku distancu prema svim prijedlozima za koje ocijenimo da štete interesima građana, da nisu dovoljno transparentni i da nisu na ljestvicama prioriteta.

Podržat ćemo svaki prijedlog, odluku ili projekt usmjeren razvitku Lepoglave i ravnomjernom ulaganju u razvoj svih dijelova grada.

Poručujemo također da smo o tome, na temeljima međusobnog uvažavanja i
poštivanja stranačkih i programskih razlika, uvijek spremni razgovarati sa svima dobronamjernima kojima je na srcu budući ravnomjerni razvoj našega grada.

U Lepoglavi, 03. 04.2019.

Predsjednik GO HSS-a Grada Lepoglave, Željko Šoštarić
Nezavisni vijećnik, Boris Šinko”

Stoji na Facebook stranici predsjednika HSS-a Grad Lepoglave Željka Šoštarića, koji je na prošlim lokalnim izborima bio kandidat za gradonačelnika Lepoglave

Fotografija Željko Šoštarić - kandidat za gradonačelnika grada Lepoglave.
Željko Šoštarić – kandidat za gradonačelnika grada Lepoglave
Fotografija Željko Šoštarić - kandidat za gradonačelnika grada Lepoglave.

Tags

Povezani Članci

Close