InfoUdruge

HUMANITARNA AKCIJA Troje studenata, djece hrvatskih branitelja iz Varaždinske županije, na dar primilo prijenosna računala

Zagreb – U sklopu Projekta „Pomozimo studentima/djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnih računala – od Dubrovnika do Iloka“ u Gastro Globusu na Zagrebačlkom velesajmu je studentima, djeci hrvatskih branitelja, uručeno 70 prijenosnih računala.

Projekt je to kojeg provodi Odjel za humanitarnu djelatnost Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske na čelu sa Dubravkom Kutleša Herljević, a u suradnji sa Podružnicama, Ograncima i Klubovima diljem Hrvatske.

Sredstva za kupnju osiguravaju brojni donatori, među kojima su pravne i fizičke osobe, jedinice lokalnih uprava, poduzeća, političari, braniteljske Udruge i brojni drugi, a do sada je na taj način prijenosnim računalima darovano 570 studenata – djece hrvatskih branitelja.

Goste i uzvanike pozdravili su predsjednik UDVDR RH Đuro Dečak i gđa Dubravka Kutleša Herljević, a program je vodila ugledna hrvatska novinarka Sonja Šarunić.

U projekt je od samih početaka aktivno uključena i Podružnica Varaždinske županije, te su tako na ovoj svečanosti dvije studentice i jedan student, djeca hrvatskih branitelja s područja naše županije, primili prijenosno računalo.

Klara Jelen iz Ogranka Novi Marof, donatora Nikole Mandića, potom Petra Ratković iz Ogranka Varaždinske Toplice, donatora Andreja Šooša Maceljskog, te David Bačan iz Ogranak Varaždin Klub Pertijanec, donator Ivana Miloš.

U pratnji tri naših studenata bili su predsjednik Podružnice Varaždinske županije Branko Družinić i Slavko Čečura, predsjednik Ogranka Varaždinske Toplice.

Tijekom svečanosti  proslavljenom hrvatskom boksaču Damiru Škari, osvajaču olimpijske medalje, uručen je poklon za dugogodišnje aktivno sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji.

Naime, Damir je do sada u ovoj akciji darovao 10 prijenosnih računala.

Također, posebne zahvale upućene su i Humanitarnoj zakladi „Za djecu Hrvatske“ i njenoj predsjednci Ankici Tuđman, te Milanu Šećkoviću, Mladenu Sučeviću, Ivanu Šipeku, Mati Matiću, Marku Doku i Berislavu Gržaniću.

Osim dodjele prijenosnih računala, zahvaljujući radu Odjela za humanitarne aktivnosti i spomenutim donatorima škole stranih jezika do sada je pohađalo 920 djece, 303 športaša su opremljena športskom opremom i to, 18 malonogometnih, četiri rukometna, te po jedan košarkaški i klub za streljaštvo

Nadalje, u 10 županija otvoreni su Centri za informatičko opismenjavanje gdje su tečaje završila 324 polaznika.

Uručeno je 180 ‘fiksnih’ računala, knjižnicama osnovnih škola donirano 1650 knjiga, prigodnim poklonima donirano je 11 vrtića.

Humanitarna zaklada „Za djecu Hrvatske“ trenutno skrbi za 920 djece.

Povezani Članci

Close