InfoUdruge

HVIDRA IVANEC 22 delegata na Izvještajnoj skupštini u restoranu Ivančica u Lepoglavi

Lepoglava – U lepoglavskom restoranu Ivančica svoju je redovnu godišnju skupštinu održala HVIDR-a Ivanec, koja okuplja članove s područja Gradova Ivanca i Lepoglave, te Općina Bednja, Maruševec, Klenovnik i Donja Voća.

Uz 22 delegata, čiju je nazočnost potvrdio predsjednik Verifikacijske komisije Ivan Sambol, kao gosti nazočili su joj Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave, te predsjednik i član predsjedništva UDVDR Ogranak Ivanec, Ljudvek Cikač i Damir Kraš.

Nakon izbora radnih tijela, predsjednik Vjekoslav Špac dao je riječ gostima, a prvi se obratio gradonačelnik Škvarić, koji je izrazio dobrodošlicu u Lepoglavu, te zaželio uspješan rad Skupštine.

„Kao što ste znali obraniti i stvoriti Hrvatsku, tako sada moramo svi zajedno raditi na njezinu boljitku, kako bismo nešto ostavili našoj djeci, naraštajima iza nas“, uz ostalo je istaknuo Škvarić.

Rekao je, također, kako iznimno cijeni žrtvu koju su hrvatski branitelji podnijeli u Domovinskom ratu te da će se on osobno, a i grad Lepoglava uvijek maksimalno truditi da pomogne u njihovim aktivnostima.

Potom je Cikač iz UDVDR RH Ogranak Ivanec također pozdravio sve i zaželio uspješan rad, pohvalio dosadašnju suradnju, te izrazio nadu u njezin nastavak kroz neke zajedničke projekte u 2018. godini.

Skupština je nastavila s radom kroz Izvješća o radu i Financijsko izvješće u 2017., te Izvješća Nadzornog odbora i Suda časti, koja su iznijeli Vjekoslav Špac, Branko Bos i Tomo Jakop, a koja su jednoglasno prihvaćena.

Jednako kao i Plan rada i Financijski plan za 2018. godinu, koji najavljuju brojne aktivnosti HVIDR-e u ovoj godini.

Skupštini su se kao gosti pridružili i Drago Kramarić iz Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, te Mirko Andrašek, predsjednik HVIDR-e Varaždinske županije.

Andrašek je kroz izlaganje, uz pozdrave nazočnima, ponudio pomoć u tumačenju akata za ostvarivanje prava iz novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Pod točkom razno najviše se raspravljalo upravo o nekim odredbama iz spomenutog Zakona, o liječničkim pregledima, te još nekim temama vezanima uz hrvatske barnitelje.

A u završnom dijelu Skupštine, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić uručio je predsjednku HVIDR-a Ivanec Vjekoslavu Špacu poklon, radio i usisivač, za potrebe opremanja i uređivanja kancelarijskog prostora.

Špac je u ime udruge zahvalio Škvariću, koji je uručivši mu radio i usisivač, opetovano istaknuo kako mu je drago da može pomagati hrvatskim braniteljima.

Po završetku službenog dijela skupštine, Špac je izvijestio članove o mogućnosti kupnje majica s logom udruge, a potom su delegati i gosti nastavili s neformalnim druženjem.

Foto: Mirko Druško

Povezani Članci

Close