GospodarstvoIzdvojenoVijesti

HYDROMAT IVANEC Izgradnja novog bloka nuklearke Novovoronezh, Rusija – nakon 6. montirana oprema vlastite proizvodnje i na 7. bloku

Specijalisti Hydromat-a Ivanec završili s montažom opreme vlastite konstrukcije i proizvodnje u novom 7. bloku nuklearke Novovoronezh, Rusija, dvije godine nakon što su isporučili i montirali opremu iste namjene za 6. blok iste nuklearke

Novovoronezh (Rusija) – U ozračju veličanstvene igre naših nogometaša ovaj su tjedan specijalisti HYDROMAT-a Ivanec završili s montažom opreme vlastite konstrukcije i proizvodnje u novom 7. bloku nuklearke Novovoronezh, Rusija.

Ukratko, oprema služi za zaštitu pumpi i postrojenja glavnog rashladnog sustava nuklearke od vodenog udara.

Oni prijatelji koji nas prate znaju da smo prije dvije godine također isporučili i montirali opremu iste namjene za 6. blok iste nuklearke.

U 6. i 7. bloku nuklearke Novovoronezh nalaze se VVER-1200 reaktori “3+” generacije i proizvod su najnovijih razvojna dostignuća, koja usput rečeno zadovoljavaju sve „post-Fukushima“ zahtjeve.

To su najsnažniji reaktori do sada, a imaju tri ključne prednosti: visoka učinkovitost, izdržljivost i sigurnost.

Ako govorimo o budućnosti proizvodnje energije u Voronješkoj regiji u idućih 60 godina ne mora se brinuti.

To bi trebala osigurati upravo ova dva bloka nuklearke, 6-blok pušten u pogon prije dvije godine i sada spomenuti 7. blok, koji bi se u pogon trebao pustiti do kraja ove godine. Nije na odmet napomenuti da danas nuklearka Novovoronezh proizvodi oko 85% električne energije potrebne za cijelu regiju.

Usporedbe radi, samo ova dva nova bloka imaju instaliranu snagu od 2400 MW što je jednako snazi svih hrvatskih hidro i termo elektrana, uključujući i NE Krško.

Uživajte u ekskluzivnim fotografijama ovog izuzetnog energetskog objekta i okoliša rijeke Don.

Info/foto: Hydromat Ivanec

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close