InfoIzdvojeno

IN MEMORIAM IVAN BUDER (1955-2019) Otišao je dobri duh ivanečkog sporta i rekreacije – uvijek topao i vedar čovjek

Ivan Buder bio je inicijator osnivanja Košarkaškog kluba Ivančica Ivanec, osvajač i najbolji strijelac malonogometnog turnira u Ivancu, predsjednik DSR Ivanec...

Ivanec – U subotu je na Ivanečkom gradskom groblju uz nazočnost obitelji, rodbine, brojnih sportaša, prijatelja i poznainka održan posljednji ispraćaj Ivana Budera, istaknutog sportaša i sportskog djelatnika Grada Ivanca.

Preminuo je u 64. godini nakon duge borbe s teškom bolešću.

Jedan od osnivača Košarkaškog kluba Ivančica

Ivan Buder bio je inicijator osnivanja Košarkaškog kluba Ivančica Ivanec gdje je godinama uspješno vodio i trenirao košarkašku sekciju u sklopu Društva za sportsku rekreaciju Ivanec koja je 80-ih sudjelovala na košarkaškim turnirima u Bednji i na zimskom prvenstvu Varaždina.

U počecima je bio i trener kluba.

Aktivan i u Društvu sportske rekreacije Ivanec i odličan malonogometaš

Aktivan je bio u Društvu sportske rekreacije Ivanec, nekadašnjeg Partizana gdje je više godina uspješno obnašao funkciju predsjednika.

Bio je i jedan od ponajboljih igrača malog nogometa Grada Ivanca gdje je na  popularnom ivanečkom  malonogometnom turniru u Ivancu 1986. godine s momčadi DSR IMA Ivanec u konkurenciji 64 ekipe osvojio naslov prvaka turnira, a on je je bio najbolji strijelac turnira, te je proglašen  i najboljim igračem turnira.

Ivan Buder bio je uzor mladim naraštajima grada Ivanca za bavljenje sportom, a najveći svoj  sportski vijek posvetio je košarci.

Vedrina kojom je zračio ostat će zauvijek u sjećanju

Bio je sjajan prijatelj, uvijek spreman dati savjet, pomoći na bilo koji način, te će ga se  sportaši i rekreativci Grada Ivanca, pa i mnogo šire  uvijek prisjećati s ponosom, a u mislima im ostati vedrina kojom je zračio.

Zahvaljujemo obitelji Buder na ustupljenim fotografijama

Tags

Povezani Članci

Close