InfoPovijestUdruge

IN MEMORIAM Izaslanstvo predsjedništva UDVDR RH Ogranak Ivanec na voćanskom groblju odalo počast umrlom kolegi Branku Žuni

Branko je preminuo 4. srpnja 2010. od posljedica moždanog udara u dobi od 44 godine i jedan je iz 'crne statistike' umrlih hrvatskih branitelja čiji se broj u zadnje vrijeme 'popeo' i do 4000 godišnje

Donja Voća – U prigodi 9. obljetnice smrti, izaslanstvo predsjedništva UDVDR Ogranak Ivanec na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u Donjoj Voći položilo je aranžman i zapalilo svijeće preminulom kolegi Branku Žuni, ratnom pripadniku 2. ivanečke bojne 104. brigade.

Odavanju počasti nazočila je i Brankova kćerka Diana, koja je, uz zahvalu za prisjećanje na njezina oca, rekla: “Jako mi je drago što ste došli, ne mogu riječima opisati. Hvala Vam”.

Udvdr Ivanec

O Branku su kao ratniku i čovjeku biranim riječima govorili kolege, koji su ga opisali kao dobrog prijatelja i osobu u koju se uvijek moglo imati povjerenje.

Na žalost, veliki broj hrvatskih branitelja umire relativno rane životne dobi i teško je sve popratiti, a uz dužno poštovanje svima, Branko Žuna jedan je od onih koji zavrjeđuje prisjećanje na posebniji način.

Istocno-posavsko bojiste 1992. (Privatna arhiva Tihomir Buden)

Shodno tome, najavljeno da će se njega, kao i svih poginulih i umrlih hrvatskih branitelja s područja Općine Donja Voća, Udruga prigodnom komemoracijom prisjećati jednom godišnje.

Branko je preminuo 4. srpnja 2010. od posljedica moždanog udara u dobi od 44 godine i jedan je iz ‘crne statistike’ umrlih hrvatskih branitelja čiji se broj u zadnje vrijeme ‘popeo’ i do 4000 godišnje, odnosno umire ih i po deset na dan.

Osim Branku Žuni, izaslanstvo se poklonilo i poginulim hrvatskim braniteljima iz Donje Voće; Josipu Martanu, pripadniku Specijalne jedinice policije PU varaždinske “Rode”, te Stjepanu Leskovaru iz 1. gardijske brigade Tigrovi.

Udvdr Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close