InfoUdruge

Invalidi: Ivanečka udruga domaćin 16. međunarodnih susreta osoba sa invaliditetom “Ivanec 2016”

Ivanec – Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec organizirala je u restoranu KTC Ivanec 16. međunarodni susret osoba sa invaliditetom “Ivanec 2016”. Susretima su se uz udruge s područja Hrvatske, od Koprivnice, Bjelovara, Siska, Ludbrega, Križevaca, Varaždina, Đurđevca, Zlatara, Donje Stubice, Čakovca i drugih, odazvala i udruga iz Rogaške Slatine iz susjedne nam Slovenije.

Susrete je otvorio dogradonačelnik Lepoglave Hrvoje Kovač, dok se iz grada Ivanca na poziv organizatora da nazoči ovom događanju nije odazvao nitko.

Nakon otvaranja susreta KUD “Lepoglavski pušlek” izvelo je predstavu koja je do suza nasmijala nazočne, a zadruga Lepoglavskih čipkarica ukratko je ispričala povijest lepoglavske čipke kao i pokazala kako se izrađuje. Zatim su uslijedila sportska nadmetanja u visećoj kuglani, elektroničkom pikadu, plesu i belotu, a najbolje je domaćin je nagradio medaljama.

U visećoj kuglani pobjednik je udruga invalida Donja Stubica, ispred Udruge tjelesnih invalida LIO Ludbreg i Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac.

U elektroničkom pikadu najbolja je bila Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec, 2. mjesto osvojilo je Društvo distrofičara Varaždin, a treće Udruga tjelesnih invalida Bjelovar.

U disciplini nabaci krug pobijedila je Udruga tjelesnih invalida LIO Ludbreg, drugo je bilo Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac, a treće Društvo distrofičara Varaždin.

Pobjednik u belotu bila je Udruga invalida Donja Stubica, ispred Udruga invalida ILO Ivanec i Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac.

U plesu je 1. mjesto osvojio je par iz Društva distrofičara Sisak.

Nakon završetka sportskih nadmetanja uslijedilo je druženje uz glazbu i ples.

Više fotografija na Facebook Sport Ivanec

Povezani Članci

Close