IzdvojenoNašim krajemVijesti

Ivanec “diše” zeleno! Uspješno provedena “Zelena čistka”

Građani većine ivanečkih gradskim Mjesnih odbora, učenici svih škola i polaznici dječjih vrtića, te vatrogasci i članovi 20-tak gradskih udruga uključilo se u "Zelenu čistku"

Povodom Dana planeta Zemlje, Grad Ivanec i ove je godine, po 8. puta za redom proveo veliku ekološku akciju “Zelenu čistku”.

Odgođena prije 14 dana zbog loših vremenskih prilika, održana je u subotu, 27. travnja.

Akcija je rezultirala sjajnim odazivom mještana i gradskih udruga, koje su od ranog prijepodneva, zdušno krenuli u čišćenje okoliša.

Najviše “akcijaša” bilo je uz korito Bistrice, ali se okoliš čistio i, iz prirode uklanjalo smeće u gotovo svim gradskim Mjesnim odborima.

“Akcijašima” su se na nizu “radilišta” pridružili i čelni ljudi Grada Ivanca, gradonačelnik Milorad Batinić i zamjenica mu Lidija Kozina.

Osim što su se u akciju uključili žitelji čak 26 Mjesnih odbora, to su učinili i polaznici svih gradskih Dječjih vrtića, učenici osnovnih i područnih škola, vatrogasci svih DVD-a, te članovi dvadesetak udruga, među kojima su bili i mladi, planinari, gljivari, lovci, kulturno-umjetnička i športsko-rekreacijska društva, udruge građana i brojni drugi.

Kako je bilo, pogledajte u našoj galeriji.

 

Tags

Povezani Članci

Close