InfoIzdvojenoUdruge

Ivanečki branitelji proslavili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Ivanec – Brojnim manifestacijama koje su organizirali i sproveli u suradnji sa župama Kamenica i Ivanec, DVD – om Gačice, Gradom Ivancem i drugima, branitelji ivanečkog područja obilježili su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 21. obljetnicu pobjedničke Vojno – redarstvene akcije Oluja.

U četvrtak su tako odali počast stradalim braniteljima kod Spomen obilježja u Ivancu te na Gradskom groblju u Ivancu.

branitelji-dan-pobjede-2016-1

U petak povodom blagdana Majke Božje Snježne i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja sudjelovali na misnom slavlju u kapelici Majke Božje Snježne u Žarovnici, a kasnije i u župnoj crkvi Svete Marije Magdalene u Ivancu.

branitelji-dan-pobjede-2016-2

Također u petak u Višnjici su odali počast Stjepanu Križancu, poginulom pripadniku 7. GBR Puma, a u subotu su nazočili turniru koji se 21. puta igrao njemu u čast.

branitelji-dan-pobjede-2016-4

Dio ivanečkih branitelja u petak je nazočio centralnoj proslavi Dana pobjede i 21. obljetnice Vojno redarstvene akcije Oluja u Kninu.

Završna manifestacija održala se u nedjelju u Margečanu i Gačicama na kojoj se obilježilo 25. godina od pogibije Dražena Šešeta iz Gačica. Počast mu je najprije odana na njegovom grobu u Margečanu, zatim Svetom misom u kapelici u Gačicama, a nakon toga i svečanošću na igralištu u Gačicama.

Povezani Članci

Close