IzdvojenoObrazovanjeVijesti

Ivanečki školarci i učitelji KlioFestom obilježili Dan povijesti – posveta obitelji Kukuljević Sakcinski

Ivanečki osnovnoškolci organizirali su Festival povijesti – Kliofest u okviru kojeg se obilježava Dan povijesti, ove godine proveden pod sloganom Posjetite povijest.

Kliofest je organiziran u suradnji s Muzejom planinarstva Ivanec.

Ivanečki Dan povijesti bio je posvećen temi Ivanec i obitelj Kukuljević Sakcinski, povodom prigodne 90-e obljetnice smrti Božidara Kukuljevića Sakcinskog.

Povijesno druženje oko 90 učenika od 5. do 8. razreda, nekoliko srednjoškolaca i desetak odraslih započelo je u prostorijama školske knjižnice gdje je učiteljica Sonja Poljak ukratko predstavila nova izdanja knjiga koja su tematski vezana uz Ivanec i ivanečki kraj.

Također, prezentiran je i istraživački rad o Ivanu Kukuljeviću Sakcinskom u čijoj je pripremi sudjelovala i Draženka Stančić, a u predvorju škole postavljena je izložba o tragovima Ladislava i Božidara Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu.

Svi sudionici potom su krenuli u povijesnu šetnju kojom su obuhvaćeni lokaliteti vezani uz djelovanje Kukuljevića; kapelica sv. Donata, lokalitet nekadašnje kapelice Blažene Djevice Marije i Kukuljevićeva grada u gradskom parku, župna crkva te na kraju Muzej planinarstva Ivanec gdje je uz završno predavanje i kazivanje pjesama Božidara Kukuljevića bio izveden i dramski prikaz U potrazi za legendom koji je pripremila Nataša Roginek.

Moderatorica cjelokupnog programa bila je Suzana Jagić.

Foto: OŠ Ivanec

Povezani Članci

Close