InfoIzdvojenoObrazovanje

IVANEČKI TROKUT Prvi sastanak sudionika projekta za poticanje učenja njemačkoga jezika „Eine Tour durch meine Region“

"Ivanečki trokut“ čine Srednja škola Ivanec, Osnovna škola Izidora Poljaka Višnjica, te Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec

U Srednjoj školi Ivanec održan je prvi susret svih sudionika projekta za poticanje učenja njemačkoga jezika „Eine Tour durch meine Region“ koji se održava u organizaciji Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika, a uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke.

Projekt se provodi na razini cijele Hrvatske, među istaknutim gradovima poput Zagreba, Zadra, Osijeka, Rijeke, Splita i Koprivnice našao se i Ivanec, a usvakome gradu napravljena je mreža tri škole, jedne srednje i dvije osnovne.

Ivanečki „trokut“ čine Srednja škola Ivanec i mentorica Silvija Hogge – Buder, Osnovna škola Izidora Poljaka Višnjica i mentorica Valentina Majer te Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog i mentorica Ivana Matić.

Iz svake škole u projektu sudjeluju učenici koji redovito uče njemački jezik te se u njemu žele aktivno i svjesno dalje usavršavati.

Učenici su na prvom zajedničkom susretu podjeljeni u grupe prema temi, a svaka će grupa istraživati posebnosti naše regije, svoje pronalaske zabilježiti fotografijom ili slikom te popratnim tekstom na njemačkome jeziku, od kojih će potom biti odabrane najbolje za kalendar 2021. godine.

Osim učenja i istraživanja te nadograđivanja svog znanja, naglasak je ujedno i na zabavi i druženju te približavanja njemačkoga jezika učenicima pa i dodatnoj motivaciji za učenje tog stranog jezika.

Učenici ivanečke osnovne škole  koji sudjeluju u projektu ujedno su i polaznici dodatne grupe za učenje njemačkoga jezika.

Ukupno u projektu sudjeluje 16 učenika: Dominik Mudri, Lovro Glavica, Domagoj Štefanek, Ivan Jurinić, Luka Gladović, Eva Osonjački, Eva Cvek, Anja Gašparić, Bruna Žukina, Laura Friščić, Nela Hermeščec, Ivana Roginek, Eni Kočet, Marta Majcen, Lana Herceg – Žutki i David Peša. Svi su učenici šestih razreda i uče njemački kao prvi strani jezik.

Cilj projekta je osnaživanje vertikale u hrvatskom obrazovnom sustavu s naglaskom na učenje njemačkoga jezika.

Foto: OŠ Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close