Kultura

IVANEČKA RUDARSKA ČETA OBILJEŽILA DAN RUDARA U MURSKOM SREDIŠĆU

MURSKO SREDŠĆE – Tradicionalno, i ove godine je obilježen Dan rudara u znak sjećanja na rudarstvo i sve rudare  koji su radeći u teškim uvjetima i za malu plaću trpjeli golemu nepravdu, što je prouzročilo i pobune rudara u mnogim svjetskim ugljenokopima. Grad Mursko Središćče i Turistička zajednica pozvali su Ivančane na obilježavanje Dana rudara. Na spomenik rudaru u središnjem Gradskom parku u Murskom Središću, uz nazočnost Svečanog rudarskog zbora i Ivanečke rudarske čete, položen je vijenac i odana počast rudarima.

 

 

 

 

 

Nakon polaganja vijenca, članovi Ivanečke rudarske čete, zajedno sa pripadnicima Svečanog rudarskog zbora iz Murskog Središća, dočekali su grupu austrijskih turista s kojima je nastavljeno druženje u Cimperu, turističko kulturnom kompleksu  nastalom na rudarskoj tematici.

 

Podsjetimo se da su prilikom pripreme i realizacije projekta osnivanja Muzeja rudarstva u Murskom Središču sudjelovale i osobe iz Ivanca, koje su svojim iskustvom pomogle u kvalitetnoj realizaciji, te su tom prilikom donirani neki rudarski predmeti koji danas upotpunjuju sadržaj muzeja. Sudjelujući i na ovoj manifestaciji, Ivanečka rudarska četa je na dostojanstven način predstavila grad Ivanec, Varaždinsku županiju, kao i samu udrugu, te partnere i sponzore, a razgovaralo se i o budućim regionalnim zajedničkim projektima.

 

 

Pripremio: Boris Jagetić Daraboš

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close