Udruge

IVANEČKI CRVENI KRIŽ U AKCIJI ‘SOLIDARNOST NA DJELU 2013’

 

IVANEC – Crveni križ se 10. listopada (četvrtak) pridružuje 41. akciji Hrvatskog Crvenog križa “Solidarnost na djelu 2013.” pod motom “Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija”. Kako i prethodnih, tako i se ove i godine Društvo Crvenog križa Ivanec uključuje u obilježavanje 41. sabirne akcije Hrvatskog Crvenog križa “Solidarnost na djelu 2013.”, pod motom “Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija”

 

Radi se o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa koja se tog dana provodi u svih 130 društava u RH. Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec naglasak stavlja na prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga i hranu. Za poklonjeni novac građanima se uručuje novčani bon zahvalnosti numeriran i ovjeren pečatom Crvenog križa Ivanec. Svi sudionici akcije biti će vidljivo označeni znakom Crvenog križa.

 

Akcija započinje 10. listopada 2013. i traje do 29. studenog 2013.

 

Ovogodišnju akciju Solidarnosti, GDCK Ivanec provest će na slijedeće načine:

 

1. Prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga obilaskom ekipa mladeži Crvenog križa (koje će biti vidljivo označene prslucima Crvenog križa) – radi se o učenicima SŠ Ivanec, – oni će građane upoznati sa svrhom akcije, a za uručen novac pokloniti novčani bon zahvalnosti. Mladi će dana 10. listopada od 9-12 sati obilaziti uži centar grada Ivanca, javne ustanove, službe, te ponuditi građanima koji se zateknu na ulici i/ili na svojim radnim mjestima da se uključe u akciju.

 

Prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga putem novčanih bonova zahvalnosti, vršit će se i u svim osnovnim i srednjim školama na području djelovanja GDCK Ivanec, te nekolicini poduzeća/ustanova koja se unazad nekoliko godina uključuju u akciju na ovaj način. Na teren je distribuirano bonova u vrijednosti ukupno 25.000,00 kn.

 

  1. Prikupljanje hrane u zajedničkoj suradnji s dječjim vrtićima

 

  1. Nekolicina obrta/poduzeća pozvana je na sudjelovanje u akciji – u smislu da sukladno vlastitoj odluci doniraju sredstva u svrhu akcije Solidarnost na djelu 2013. uplatom na žiro-račun GDCK Ivanec.

 

Sva prikupljena novčana sredstva sukladno odluci Odbora GDCK Ivanec utrošit će se:

 

1)     za kupnju, odn.nadopunuprehrambeno-higijenskih paketa povodom predstojećih božićno-novogodišnjih blagdana za socijalno-ugroženo stanovništvo iz evidencije GDCK Ivanec. GDCK Ivanec u evidenciji socijalno-ugroženih osoba ima preko 250 obitelji s područja gradova: Ivanca i Lepoglave i općina: Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec.

 

Radi se o obiteljima koje teško žive, s vrlo malo ili nikakvim prihodima, često od socijalne pomoći, o obiteljima koje imaju djecu i koje žive od dječjeg doplatka, djeca nemaju nove igračke, nemaju novu garderobu, ona je često iz Crvenog križa ili neke druge humanitarne organizacije, obitelji su bez mogućnosti da djeci osiguraju ono što svi smatramo ”normalnim”… radi se o obiteljima koje imaju djecu s teškoćama u razvoju i koje teško odlaze s djecom na rehabilitaciju jer im je to teško financijski podnijeti…..o starim osobama, osobama koje žive u udaljenim, ruralnim područjima, u vlažnim i derutnim prostorima….riječju, o obiteljima koje trebaju našu pomoć.

O tijeku akcije, donatorima, iznosima prikupljenih sredstava, kao i konačnim rezultatima akcije, GDCK Ivanec izvješćivat će javnost putem medija kao i Internet stranica Društva www.crveni-kriz-ivanec.hr

Povezani Članci

Close