Sport

IVANČICA – PODRAVINA 4:0

IVANEC – Nogometaši Ivančice napravili su istinski podvig i nakon 1:5 poraza u Ludbregu deklasirali Podravinu u uzvratnoj utakmici polufinala Županijskog nogometnog kupa sa 4:0, te se plasirali u finale. Strijelci su bili Dominik Božak, Jurica Vrućina, Karlo Murić i Vilim Puclin.

 

Sat vremena gledalo se vrlo dobre, borbene i žustre utakmice, u kojoj je nešto opasnija bila Podravina, i to uglavnom šutevima iz daljine, no u srazu dviju podjednakih momčadi, izrazitijih šansi nije bilo. A tada je krenulo furioznih završnih 25 minuta u kojima su Ivančani i igrom i rezultatom ‘pomeli’ goste, koji su vjerojatno pomislili da im je plasman u finale siguran i potcjenili suparnika, što im se osvetilo.

 

Inicijator preokreta u igri i rezultatu bio je pogodak Dominika Božaka u 67. minuti, nakon čega su igrači Ivančice, koja je i do tada igrala kvalitetno, praktički ‘letjeli’ po terenu, ne dozvolivši gostima niti trenutka predaha. Marino Lančić je promašio čisti ‘zicer’, no upornost, srčanost i velika želja rezultirala je pogocima Jurice Vrućine u 77., Karla Murića u 79., te Vilima Puclina u 88. minuti.

 

 

Do kraja se više ništa posebno nije događalo i zadnji zvižduk ne baš uvjerljivog suca Nikole Jelića označio je veliko, i potpuno zasluženo slavlje domaćih igrača i navijača, kojih je na tribinama, zajedno sa gostujućima, bilo blizu 200. Protivnik Ivančice u finalu bit će pobjednik susreta Plitvica – Zadrugar, koji se u srijedu, 30.05. igra u Gojancu, i u kojoj Zadrugar brani pobjedu 4:3 u prvom susretu.

 

 

 

Finale se igra 7.06. na igralištu Varaždina.

Povezani Članci

Close