Izbori 2017. – objavljene kandidacijske liste

Objavljene pravovaljanje kandidacijske liste za izbor članova gradskih i općinskih Vijeća, odnosno izbor gradonačelnika ili načelnika i njihovih zamjenika.

Prema broju stanovnika određuje se koliko članova ima saziv budućeg vijeća, znamo da je radi donošenja odluka on uvijek neparni broj, a kriterij broja stanovnika uzet je u obzir i pri određivanju broja zamjenika gradonačelnika ili načelnika.

Općinska i gradska izborna povjerenstva, u petak. 5. svibnja objavila su službene pravovaljane liste kandidata, a službena kampanja počinje objavom listi i kandidata, i protekom roka za žalbe.

IVANEC

U Ivancu tako imamo 13.758 stanovnika, što znači da Gradsko vijeće broji 17 članova i dva su zamjenika gradonačelnika. Izborno povjerenstvo primilo je pet kandidacijskih lista za izbor članova Gradskoga vijeća i to samostalne liste HDZ-a nositelja Zdenka Đule, HSS-a nositelja Marijana Štefanka, SDP-a kojoj je nositelj Čedomir Bračko, Živog zida s nositeljem Marijanom Golubom, kandidacijsku listu grupe birača nositelja Mirka Žimbreka, te koalicijsku listu HNS-HSU kojoj je nositelj Milorad Batinić. U utrku za gradonačelnika idu četiri kandidata Milorad Batinić sa zamjenicima mu Brankom Putarekom i Lidijom Kozina koje predlaže koalicija HNS-HSU, potom kandidat HDZ-a Zdenko Đula sa zamjenicima Zdenkom Đurasom i Milenom Golubić, kandidat HSS-a Marijan Štefanko i zamjenici Ivan Belač i Nikola Vidoni, te SDP-ov kandidat Danijel Vlaisavljević i predloženi mu zamjenici Domagoj Sever i Dragutin Varga.

LEPOGLAVA

U Lepoglavi sa 8.283 stanovnika bira se 15 članova Vijeća i uz gradonačelnika jedan njegov zamjenik. Za izbor članova gradskog vijeća u Lepoglavi predloženo je 6 lista, četiri stranačke, jedna koalicijska i jedna grujpe birača. Stranačke liste predložio je HDZ s nositeljem Tonkom Županićem, HSS s nositeljem Željkom Šoštarićem, Reformisti nositelja Nedeljka Črepinka, te Živi zid nositelja Ivana Benčine, koalicija HNS-HSU-SDP predložila je listu nositelja Marijana Škvarića, a grupa birača neovisnu listu nositelja Željka Breškog. U Lepoglavi su i četiri gradonačelnička kandidata. Živi zid je predložio Ivana Benčinu i zamjenika Krunu Ježeka, koalicija HNS-HSU-SDP Marijana Škvarića i zamjenika Hrvoja Kovača, HSS-ov gradonačelnički kandidat je Željko Šoštarić i zamjenik mu Boris Šinko, a HDZ predlaže Tonka Županića i zamjenika mu Roberta Dukarića.

BEDNJA

Općina Bednja sa 3.992 stanovnika bira 13-esteročlanov Vijeće, načelnika i jednog njegovog zamjenika. U općini Bednja šest je pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članova Općinskog vijeća i to tri stranačke, dvije koalicijske i jedna neovisna. Liste su predložile stranke HDZ s nositeljem Damirom Poljakom, HSS nositelja Ivana Breznog i HSLS s nositeljem Ivanom Brlićem, koalicije HNS-SDP nositelja Alena Sajka, Reformisti- Umirovljenici i Zeleni Forum s nositeljem Zlatkom Koračevićem, a predložena je i lista grupe birača s nositeljem Darkom Vugrinskim. Birači s područja općine Bednja birati će i između četiri kandidata za načelnika općine, HSLS-ovog Ivana Hrupačkog i zamjenika mu Ivana Brlića, HDZ-ovog Damira Poljaka sa zamjenikom Ivicom Hrenićem, kandidata koalicije HNS-SDP Alena Sajka kojem je zamjenik Damir Hranj i kandidata kolicije Reformista, Umirovljenika i Zelenog foruma Velimira Sekola i zamjenika mu Ivice Dubovečaka.

DONJA VOĆA

Donja Voća također ima vijeće od 11 članova, uz načelnika bira se i jedan njegov zamjenik, a ukupno, prema podacima i popisu stanovnika iz 2011. godine ima 2.443 stanovnika. Jedna stranačka HDZ-a nositelja Krunoslava Jurgeca i dvije koalicijske HNS-HSU nositelja Josipa Vinceka i HSS-SDP nositelja Danijela Štekovića predložene su za općinsko Vijeće u Donjoj Voći, a birači iz te općine birati će i između tri kandidata za načelnika. HDZ je predložio i dosadašnjeg načelnika Krunoslava Jurgeca i zamjenika mu Josipa Lazara, grupa birača kandidatkinju Ivanu Šteković i zamjenika joj Darka Šinceka, te kandidata koalicije HNS-HSU Josipa Vinceka kojem je zamjenik Mladen Kutnjak.

KLENOVNIK

U Općini Klenovnik sa 2.022 stanovnika bira se vijeće od 11 članova te načelnik i jedan njegov zamjenik. Kandidati sa pet stranačih listi natječe se za svoja mjesta u općinskom Vijeću Klenovnika, HDZ nositelja Izidora Gladovića, HNS nositelja Mladena Blaška, HSS nositelja Sande Golub, Reformisti nositelja Andrije Goluba i SDP nositelja Mladena Križanca, a sve spomenute stranke imaju svoje kandidate za načelnika općine Klenovnik. HNS-ov kandidat je Mladen Blaško i zamjenica mu Sanja Kolenko, Reformisti predlažu Zlatka Božinića i zamjenicu mu Martinu Juriša, SDP Slavka Cerovčeca i zamjenicu Gabrijelu Paska, HSS-ova kandidatkinja je Sanda Golub i zamjenik joj Igor Cerovčec, a HDZ predlaže Andriju Smoljaka i zamjenika mu Ivana Galića.

MARUŠEVEC

U Maruševcu je 2011. bilo 6.381 stanovnik, te se bira vijeće od 15 članova i načelnik te jedan zamjenik načelnika. I u Maruševcu je 5 listi za članove Općinskoga vijeća. Po dvije stranačke i neovisne te jedna koalicijska. Stranačke liste su one HDZ-a nositelja Dragutina Kišića i HSS-a nositelja Ivana Šagija, predložena je i koalicijska lista HNS-SDP-HSU nositelja Damira Šprema, te dvije liste grupe Birača nositelja Vjekoslava Bahuna i Josipa Špoljara. Maruševčani će načelnika birati između tri kandidata, onog kojeg predlaže grupa građana a to je Josip Špoljar i zamjenik Branko Mavrek, te kandidata koalicije HSS-HDZ Ivana Šagija i zamjenika Dragutina Kišića, te kandidata koalicije HNS-SDP-HSU Damira Šprema kojem je zamjenik Mario Klapša.

VINICA

U općini Vinica sa 3.389 stanovnika vijeće broji 13 članova, te se bira načelnik i jedan njegov zamjenik. Stranačka lista HDZ-a nositelja Marijana Kostanjevca, koalicijska HNS-SDP-HSU-HSS nositeljice Snješke Žmegač i neovisna, grupe birača nositelja Renata Rožmarića, one su s kojih će buduće članove općinskoga Vijeća birati birači s područja općine Vinica. Budući će birati između dva načelnička kandidata, tko će tu dužnost obavljati u narednom mandatu u Vinici će se znati već nakon prvog kruga izbora. Izborno povjerenstvo zaprimilo je dvije pravovaljane kandidature za izbor načelnika, onu HDZovog kandidata Marijana Kostanjevca sa zamjenicom mu Mirjanom Jambriško, i kandidata grupe birača Renata Rožmarića i zamjenika mu Željka Hrgara.

Službena predizborna kampanja počinje u nedjelju, 7. svibnja, potrajati će 13 dana, a birači će na birališta u nedjelju 21. svibnja.

Podijeli preko

Autor

e-Ivanec - Bitno na jednom mjestu!