InfoUdruge

Izlet mladih klenovničkih planinara na vrh Tri Žaklja

Klenovnik – U organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, Planinarska sekcija mladeži iz Osnovne škole grof Janko Drašković Klenovnik pod vodstvom Ankice i Tomislava Gotića sudjelovala je na izletu do vrha Tri Žaklja.

Izlet se organzirao povodom Dana čistih planina (26. rujan) i Međunarodnog dana pješačenja koji se obilježava 15. listopada.

Obilazak je započeo okupljanjem u Klenovniku gdje su se sastali stari i novi mladi planinari, a nakon zajedničkog fotografiranja i uputa vodiča Tomislava Gotića put je nastavljen uz vodstvo Sanje Kukec.

Mladi planinari tijekom pješačenja upoznali su se s kretanjem u grupi te promatrali prirodu u ‘jesenjem ruhu’. Ukupna duljina puta iznosila je 10 km u trajanju od 6 sati hoda s odmorima.

Po dolasku u zaselak Mustafi vođenje skupine je preuzeo Željko Kukec, a put prema odredištu nastavljen je kroz Filipe, Kišičeke, Puže i Mačke.

Lijepo vrijeme omogućilo je prekrasan pogled s vrha Tri Žaklja na Višnjicu s okolicom, a u daljini se nazire i susjedna Slovenija.

Nakon uživanja u pogledima kao i fotografiranju skupina je stigla do Izvorišta Goranec gdje ju je dočekao topli čaj od mente, lisnato tijesto s hrenovkama i „Hajdina zljefka“, što je za izletnike pripremila Sanja Kukec. Nakon okrjepe domaćini Sanja i Željko Kukec mlade planinare odveli su Mačkove špilje.

Putem je s planinarima bila i Žaka, pitoma i mirna kobila što je zabavilo djecu koja su posebno uživala jer su mogla jahati na strpljivoj i mirnoj Žaki.

Tako su djeca provela jedan lijep jesenji dan na druženju u prirodi, daleko od računala i zatvorenog prostora. Bilo je razgovora, smijeha, dječijih pitanja i odgovora… a mobitel je poslužio tek da se zabilježe fotografije za uspomenu.

Foto: Planinarski klub Ivanec

Povezani Članci

Close