IzdvojenoKulturaNašim krajemVijesti

IZLOŽBA Branko Benčina na Tawanu predstavlja svoju “Lepoglavu kroz povijest”

Izložene su stare fotografije Lepoglave iz kolekcije Branka Benčine, Lepoglavčana koji je spletom životnih okolnosti postao vezan za invalidska kolica nakon čega se počinje baviti proučavanjem povijesti svojeg kraja i sakupljanjem starih fotografija i članaka o Lepoglavi

U lepoglavskom Domu kulture, u prostoru Tawan, u petak navečer je pred velikim brojem gostiju i uzvanika otvorena izložba fotografija “Lepoglava kroz povijest”, autora Branka Benčine.

Foto: Vlasta Đurđica Zember

Izložene su stare fotografije Lepoglave iz kolekcije Branka Benčine, Lepoglavčana koji je spletom životnih okolnosti postao vezan za invalidska kolica nakon čega se počinje baviti proučavanjem povijesti svojeg kraja i sakupljanjem starih fotografija i članaka o Lepoglavi.

Izložbu je predstavio njen autor, Branko Benčina, uz zahvalu svima koji su se odazvali na otvaranje, a za glazbenu kulisu pobrinuli su se Lepoglavski tamburaši i Radek Brodarec.

Foto: YouTube screen

Izložba se može pogledati u prostoru Tawana.

Branko Benčina istinski je heroj Domovinskog rata, pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi, jedan je od njih koje je nekoliko dana prije svoje pogibije na Baniji snimio Gordan Lederer, a ti su kadrovi u ljeto 1991. godine ukomponirani u kultni dokumentarac “Banijska ratna praskozorja”.

Tags

Povezani Članci

Close