Našim krajem

JESENSKI UPISNI ROK ZA SREDNJOŠKOLCE

 

IVANEC – Prijavom zainteresiranih učenika, idućeg će ponedjeljka u srednjoškolskim ustanovama diljem Hrvatske, pa tako i u Srednjoj školi Ivanec započeti posljednji, jesenski upisni rok. Prijave, dosada neupisanih učenika, primati će se od 8 do 16 sati.

 

Od škola u Varaždinskoj županiji u ljetnom roku popunjena su mjesta u Gospodarskoj školi Varaždin, Medicinskoj školi, Prvoj gimnaziji Varaždin i Drugo gimnaziji Varaždin, dok je u ostalim školama još nešto slobodnih upisnih mjesta za jesenski upisni rok. Osim toga, uz navedene škole popunjena su i sva mjesta po pojedinim sektorima; u sektoru elektrotehnike u Elektrostrojarskoj školi, sektoru prehrane kod Graditeljsko, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin te sektoru ekonomije u srednjoj školi Novi Marof.

 

U Srednjoj školi u Ivancu, kako saznajemo, ostalo je još vrlo malo slobodnih upisnih mjesta  i to još jedno slobodno mjesto u odjeljenju Opće gimnazije, 7 slobodnih mjesta u četverogodišnjem programu ekonomske škole, 3 mjesta u Trogodišnjim strukovnom školama u odjeljenju prodavača i 5 mjesta u odjeljenju pomoćnih krojača.

 

Kandidati koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnom upisnom roku mogu konkurirati za upis na jesenskom roku. Biti će moguće prijaviti samo obrazovne programe za koje upisna kvota u ljetnomu roku nije popunjena. Obrazovne programe za jesenski rok kandidati će moći prijaviti od 19. kolovoza od 12 sati putem stranice www.upisi.hr. Zaključavanje odabira obrazovnih programa u jesenskom roku je 24. kolovoza, te je to datum kada će biti omogućen ispis prijavnica. Konačne ljestvice poretka u jesenskom roku biti će objavljene 29. kolovoza u 12 sati. I u jesenskom upisnom roku učenici se mogu prijaviti za upis u najviše pet škola, odnosno deset programa.

Povezani Članci

Close