PolitikaVijesti

Još jedna neizvjesna sjednica Općinskog vijeća Klenovnika

Da bi donijeli nužne organizacijske i financijske Odluke, kakvo se i inače donose na prvim radnim sjednicama predstavničkih tijela Jedinica lokalne samouprave, u petak, 30. lipnja 2017. u 19 sati. će se u Klenovniku, na prvoj radnoj sjednici naći vijećnici Općinskoga Vijeća Klenovnika.

Na dnevnom bi redu trebo biti i rebalans ovogodišnjeg Proračuna, no čini se da će donošenje odluka zasjeniti događanja oko samog Vijeća.

Naime, kako neslužbeno saznajemo izabrani vijećnik, HDZ-ov Andrija Smoljak, podnio je ostavku na vijećnički mandat, a budući je upravo njegov glas onaj koji nosi većinu Općinskom Vijeću, čini se da će odluke biti teško donesene.

Podsjetimo, općinsko vijeće Klenovnika broji 11 članova, 3 iz redova HNS- a, isto toliko vijećnika ima i HDZ, po dva vijećnika imaju HSS I SDP, dok jedan vijećnik dolazi iz redova Narodne stranke- Reformista.

Kod konstituiranja Vijeća upravo se Andrija Smoljak “odmetnuo” iz redova HDZ-a i podržao HSS-ovu Sandu Golub kao predsjednicu Vijeća, te su tako “većinu” u Vijeću tvorili vijećnici HNS-a, HSS-a i spomenuti Smoljak, dok su u “manjini” ostali preostali vijećnici HDZ-a, SDP i Reformisti. Ovakav odnos snaga unutar Vijeća osiguravao je “većinu” i izabranom načelniku Klenovnika, HNS-ovom Mladenu Blašku.

Na mjesto Andrije Smoljaka HDZ bi trebao predložiti nekog drugog sa svoje liste, a obzirom na Sporazum o formiranju većine koji su ranije potpisali HDZ, SDP i Reformisti, neizvjesno je tko zapravo ima većinu u Općinskom Vijeću Klenovnika i kako će se u konačnici donositi Odluke.

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close