InfoNašim krajemObrazovanje

JUMICAR HRVATSKA ”Program prometne kulture za najmlađe” u Višnjici okupio 90.ak učenika iz Višnjice i Kamenice

Djeca su upoznata s materijalom s kojim se pruža prva pomoć, te su prikazani postupci pružanja prve pomoći kod dugotrajnog gubitka svijesti, krvarenja, prijeloma ruke i drugim sličnim situacijama

Višnjica – Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, uz druge službe i organizacije, sa svojim je djelatnicima i volonterom DCK Varaždinske županije bilo jedan od sudionika programa ”Program prometne kulture za najmlađe”.

Program se u organizaciji Jumicar Hrvatske u srijedu održao u OŠ Izidora Poljaka Donja Višnjica, za učenike 2. i 3. razreda OŠ Donja Višnjica i OŠ Kamenica.

Uloga GDCK Ivanec bila je upoznavanje učenika s osnovama prve pomoći kroz radionicu Prva pomoć – Upomoć!, gdje su se učenici upoznali s načinima pružanja prve pomoći, važnosti razmišljanja o samopomoći, ali i pomoći drugima.

Član Interventnog tima DCK Varaždinske županije, Vjeran Marić, upoznao je djecu kroz grupni rad, igranje uloga i glumu, s prvom pomoći, ciljevima pružanja prve pomoći i osnovnim pravilima, te kako pozvati hitnu medicinsku službu

Djeca su upoznata s materijalom s kojim se pruža prva pomoć, te su prikazani postupci pružanja prve pomoći kod dugotrajnog gubitka svijesti, krvarenja, prijeloma ruke i drugim sličnim situacijama.

Radionicama je obuhvaćeno 90 učenika, polaznika drugih i trećih razreda.

Provođenjem programa prve pomoći nije samo stjecanje specifičnih znanja i vještina o ponašanju na mjestu nesreće, mjerama za spašavanje do dolaska hitne pomoći itd. već i upoznavanje s organizacijom Crvenog križa, stjecanje znanja o povijesti i djelatnostima Crvenog križa i time i izgradnja i jačanje kapaciteta zajednice na lokalnoj i nacionalnoj razini kao i osobni razvoj pojedinca stjecanjem različitih životnih vještina.

Na edukaciji su s novim presretačem sudjelovali Dominik Habek i Valentina Hojsak iz PP Ivanec koji su prezentirali novo službeno vozilo poznato pod nazivom “presretač”, a održali su i predavanja o pravilnom ponašanju u prometu.

Edukaciji je nazočio i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, a asistirali su u njoj i vatrogasci iz DVD Višnjica

Foto: Jumicar Hrvatska
Foto: Jumicar Hrvatska
Foto: Jumicar Hrvatska

Foto: GDCK Ivanec

 

Povezani Članci

Close