Našim krajemObrazovanjeVijesti

JUMICAR Program prometne kulture za najmlađe proveden u Osnovnoj školi Franje Serta, Bednja – sudjelovali i učenici osnovnih škola Klenovnik i Donja Voća

Mnoštvo mališana tijekom dana učilo je kako biti oprezniji sudionik u prometu

Bednja – Program prometne kulture za najmlađe proveo se u Osnovnoj školi Franje Serta, Bednja, a na edukaciji su sudjelovali i učenici Osnovne škole grofa Janka Draškovića, Klenovnik i Osnovne škole Andrije Kačića Miošića, Donja Voća.

Mnoštvo mališana tijekom dana učilo je kako biti oprezniji sudionik u prometu.

Osim teorijskog dijela edukacije, najmlađi su se na praktičnom uvjerili da nije lako biti vozač.

Na poligonu su dodatna podrška, uz Jumicar instruktore, bile partnerske službe; PU varaždinska – Policijska postaja Ivanec, Društvo Crvenog križa Ivanec i DVD Bednja.

Davor Blaško i Božidar Šimečki iz Policijske postaje Ivanec usmjeravali su promet, upozoravali na prekršaje malih vozača i demonstrirali pravilan prijelaz preko pješačkog prijelaza, a aktivnosti je nadgledao i načelnik Policijske postaje Ivanec Mario Medenjak.

Za potpuniji i dinamičniji program edukacije pobrinuli su se Vjeran Marić iz Društva Crvenog križa Varaždinske županije i Danijela Kasal iz Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, koji su učenicima demonstrirali način kako si pomoći pri osnovnim ozljedama, koji su brojevi hitnog poziva, kako zatražiti ispravno pomoć i drugo.

Osim njih, program je obogatila i brojna ekipa DVD Bednja, koji su učenicima prezentirali kratku radionicu na temu zaštite od požara.

Učenicima su pokazivali vatrogasnu opremu i strpljivo pomagali svima koji su poželjeli obići vatrogasno vozilo i okušati se u pokretanju vatrogasne sirene, a najveće oduševljenje izazvala je demonstracija gašenja požara.

Edukaciju su posjetili načelnici Općina Bednja, Klenovnik i Maruševec, Damir Poljak, Mladen Blaško i Damir Šprem, koji su  sudjelovali  u simboličnoj podjeli diploma polaznicima edukacije.

Program prometne kulture za najmlađe  sufinancirali su Općina Bednja i Općina Klenovnik.

Foto: Jumicar

Tags

Povezani Članci

Close