IzdvojenoObrazovanjeVijesti

KAJKAVSKO PJESNIŠTVO Nagrađena pjesma „Snuovi“ Karle Bahun iz Područne škole Salinovec čitana na završnoj svečanosti 38. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva u Sv. Ivanu Zelini

Prosudbeno povjerenstvo odabralo je 79 radova od kojih je predloženo 36 radova za javnu izvedbu na završnoj manifestaciji koja se održala u dvorani "Kraluš" Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina

Sveti Ivan Zelina – U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina održana je 38. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ Sveti Ivan Zelina. 

Foto: Zelina.hr

Na natječaj se odazvalo 87 osnovnih škola s ukupno 477 učeničkih radova.

Ocjenjivačko povjerenstvo, u sastavu dr.sc. Ivo Kalinski, dr.sc. Božica Pažur i Štefica Kamenarić-Filipović, zadovoljni su činjenicom da se broj pristiglih radova iz godine u godinu povećava što dokazuje motiviranost učitelja i učenika u očuvanju kulturne baštine i materinskog govora svojih krajeva.

Prosudbeno povjerenstvo  odabralo je 79 radova od kojih je predloženo 36 radova za javnu izvedbu na završnoj manifestaciji koja se održala u dvorani “Kraluš” Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina.

Za izvedbu na završnoj manifestaciji odabrana je i pjesma Karle Bahun „Snuovi“, učenice 7. razreda Područne škole Salinovec.

Zbog njezine spriječenosti, pjesmu joj je na svečanosti vrlo uspješno interpretirala Sara Ribić, učenica 8. razreda.

Karla Bahun je primila nagradu izdavačke kuće VBZ, a voditeljica Valentina Posavec Kovač priznanje za „posebnu brižnost, njegovanje i poticanje dječjeg pjesničkog izraza, te za ljubav prema kajkavskom jeziku koju nesebično prenosi na mlade naraštaje.“

Ukupno je nagrađeno 16 učenika – autora, od čega njih 15-ero po prosudbi povjerenstva, te jed

Smotra je održana pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, supokrovitelja Zagrebačka županija i Grad Sveti Ivan Zelina te organizatora Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close