InfoIzdvojenoKultura

Kazališna predstava „Balade Petrice Kerempuha“ – 5. studenog, HNK Varaždin (19 sati)

Varaždin – Udruga veterana 7. gardijska brigada „Puma“ poziva građanke i građane, pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“ i njihove obitelji, članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „Puma i obitelji, obitelji poginulih, nestalih i preminulih branitelja te sve zainteresirane na kazališnu predstavu „Balade Petrice Kerempuha“ koja će se održati 5. studenog u 19 sati u HNK Varaždin.

Ulaznice za predstavu su besplatne, a mogu se podići na blagajni Kazališta radnim danom u razdoblju od 10 – 12 sati te od 18 – 19,30 sati, a subotom od 10 – 12 sati.

“Balade Petrice Kerempuha” govore o potlačenom malom čovjeku koji se bezuspješno bori sa sustavom i živi pod teretom nametnutih autoriteta – seljak pod čizmom Crkve, krune, raznih vlastelina ili osvajača.

Autori varaždinske predstave odlučili su Krležine riječi smjestiti u današnjicu uz likove koji kopaju po smeću u potrazi za plastičnim bocama, a pritom nisu niti ne izgledaju kao beskućnici, već su ‘obični’ građani koji su ostali bez drugih mogućnosti u životu.

Redatelj predstave je Georgij Paro, a u predstavi nastupaju Ljiljana Bogojević, Zdenko Brlek, Hana Hegedušić, Jan Kerekeš, Ljubomir Kerekeš, Sunčana Zelenika Konjević.

Izvedba ove predstave ostvarena je uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.

Povezani Članci

Close