IzdvojenoObrazovanjeVijesti

KEMIJA Četvrta hrvatska konferencija o kemijskom obrazovanju – ivanečku osnovnu školu predstavljala Melita Brodar

Konferencija je imala međunarodni karakter, s ciljem povezivanja hrvatskih nastavnika kemije s inozemnim stručnjacima iz kemijskog obrazovanja

Split – Učiteljica kemije Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Melita Brodar, sudjelovala je u Splitu na  4. konferenciji o kemijskom obrazovanju održanoj na PMF-u.

Konferencija je imala međunarodni karakter, s ciljem povezivanja hrvatskih nastavnika kemije s inozemnim stručnjacima iz kemijskog obrazovanja.

Učenje i poučavanje kemije, bez obzira o kojoj je edukacijskoj razini riječ, nužno uključuje i probleme poučavanja ostalih nastavnih predmeta, bili oni kemiji bliski (prirodne znanosti) ili ne (jezici, povijest, filozofija…).

Teme na konferenciji bile su Poučavanje kemije (Učenje otkrivanjem i nastava usmjerena na učenika), Komunikacija (Izražavanje) (Kako “jezik struke” razumijevaju učenici (nestručnjaci)), Istraživanje u području kemijskog obrazovanja (Što istraživati, kako i zašto? Rezultati…), Interdisciplinarne teme (Do matematike, fizike, biologije … i nazad) i Kurikularna reforma u Hrvatskoj (Kako je uvesti učionicu).

OŠ Ivanec

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close