IzdvojenoKulturaNašim krajemVijesti

KLARUŠ MARUŠEVEC 2. Folklorni festival “Djeca u Maruševcu” predstavio dječju folklornu baštinu Hrvatskog zagorja, Međimurja, Prigorja i Posavine

Svim sudionicima ovogodišnjeg Folklornog festivala "DUM", predsjednica KUD-a, Ana Rehvald, uručila je Zahvalnice i prigodne darove

Maruševec – U organizaciji KUD-a “Klaruš” Maruševec, a pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, održan je 2. Folklorni festival “Djeca u Maruševcu”. 

Festival je održan u sportskoj dvorani OŠ “Gustav Krklec” Maruševec, a brojna publika mogla je uživati u folklornim izvedbama dječjih folklornih grupa iz KUD-a Općine Cestica, KUD-a Općine Petrijanec, KUD-a “Toplice” iz Varaždinskih Toplica, Centra tradicijske kulture iz Varaždina i domaćih folkloraša iz KUD-a Klaruš.

U svojim folklornim izvedbama, dječje skupine predstavile su dječju folklornu baštinu Hrvatskog zagorja, Međimurja, Prigorja i Posavine.

Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec, predstavili su se svojom školom tambure, te dječjom folklornom grupom koja je izvela maruševečke pjesme i plesove vezane uz jurjevske običaje u koreografiji “Kuda Jura hodi, tuda pole rodi”.

S tom će se koreografijom najmađi “Klaruši” ove godine predstaviti na Festivalu dječjeg folklora u Kutini gdje će predstavljati svoj maruševečki kraj i Varaždinsku županiju.

“Upravo su članovi dječjih folklornih skupina KUD-a “Klaruš”  bili pokretači folklornog festivala, koji će, nadamo se trajati još dugo godina. Okupljanje folkloraša u dječjoj dobi, temelj su našeg KUD-a, ali i garancija da folklorna baština u maruševečkom kraju ima reprezentativne čuvare.” – ističu u KUD-u.

Svim sudionicima ovogodišnjeg Folklornog festivala “DUM”, predsjednica KUD-a, Ana Rehvald, uručila je Zahvalnice i prigodne darove.

Folklornom festivalu su nazočili i zamjenik načelnika Općine Maruševec, Mario Klapša, Predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar, te ravnatelj Osnovne škole “Gustav Krklec”, Tomislav Vincek.

Foto: KUD Klaruš

Tags

Povezani Članci

Close