InfoNašim krajemUdruge

KLENOVNIK U subotu i nedjelju proštenje povodom blagdana Presvetog Trojstva – prikupljeni prihod ide za dovršetak uređenja vatrogasnog doma

Dom još uvijek u fazi radova obnove i opremanja do pune funkcionalnosti

Klenovnik – Vatrogasni dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Klenovnik većim je dijelom obnovljen, a kako bi se obnova dovela do kraja vatrogasci iz Klenovnika ovog vikenda organiziraju proštenje povodom blagdana Presvetog Trojstva.

Načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško podsjeća da je u prošloj godini objekt Vatrogasnog doma dograđen.

Digli smo gornju etažu, napravljeno je novo krovište, fasada, odnosno termo izolacija s 10 cm stiropora te novi sloj zaštitnog fasadnog dijela. Preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobili smo 400.000,00 kuna, Općina je sufinancirala radove sa 150.000,00 kuna, a dio sredstava osiguran je zahvaljujući samim vatrogascima koji su uštedjeli stotinjak tisuća kuna – rekao je načelnik Blaško te napomenuo da je dom još uvijek u fazi radova obnove i opremanja do pune funkcionalnosti.

Najvažnije stvari su sanirane pa tako više neće biti prokišnjavanja kao u prethodne dvije godine. Vatrogasni je dom, naime, bio totalno devastiran, budući da je zbog prokišnjavanja krova voda prodirala i u prizemni dio objekta. Za daljnje nam radove treba stotinjak tisuća kuna i to za unutarnje uređenje dvorane koju želimo urediti tako da ju mogu koristiti sve udruge, da se u njoj mogu odvijati manifestacije, razna događanja u Općini, budući da drugu veću dvoranu nemamo – kazao je Blaško pohvalivši suradnju s DVD-om Klenovnik.

Vatrogasci su uvidjeli da im načelnik i Općina idu na ruku i pomažu koliko mogu, preko projekata i vlastitim sredstvima, stoga su i oni dali maksimalan doprinos izgradnji doma. Sve što je na vatrogasnom domu odrađeno, odrađeno je uz kontinuirani i značajan doprinos samih vatrogasaca, a sad su najavili organizaciju proštenja od kojeg će svaku kunu od prodaje pića i jela, dakle sve što će prikupiti, namijeniti za unutarnje uređenje vatrogasnog doma – najavio je načelnik.

Proštenje će se održati ovog vikenda, u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja u centru Klenovnika, upravo kod Vatrogasnog doma.

Program počinje u subotu navečer kad će pod šatorom nastupiti grupa Aurora, a posjetitelje očekuju kotlovina i osvježavajuća pića.

U nedjelju je blagdan Presvetog Trojstva, a u Klenovniku očekuju brojne posjetitelje, među njima i goste iz Lobora, stalne posjetitelje proštenja.

Okupljene očekuje bogat program koji počinje već u jutarnjim satima, a za dobru zabavu pobrinut će se i popularni Faringaši.

 

Tags

Povezani Članci

Close