InfoKulturaObrazovanje

KNJIŽNICA IVANEC Mjesec hrvatske knjige 2018. počinje u ponedjeljak – kulturna baština kao glavna tema

Tradicionalni recital „Ivanečki pjesnički krug svome gradu“ održat će se prvog dana Mjeseca hrvatske knjige, u ponedjeljak, 15. listopada s početkom u 18 sati

Ivanec – Gradska knjižnica i čitaonica Ivanec Gustav Krklec Ivanec nizom će aktivnosti obilježiti Mjesec hrvatske knjige.

Pripremljeni su tako brojni programi, naći će se za svakoga ponešto, a glavna ovogodišnja tema je kulturna baština.

Tradicionalni recital „Ivanečki pjesnički krug svome gradu“ održat će se prvog dana Mjeseca hrvatske knjige, u ponedjeljak, 15. listopada s početkom u 18 sati.

Nadalje, od 15. listopada do 15. studenog bit će moguć besplatan upis prvašića, te povrat knjiga bez plaćanja zakasnine, a „Prvi susret s knjigom“ – upoznajemo Knjižnicu kroz igru i priču, jedan je od programa koji će se održavati u narednih mjesec dana.

Svakog ponedjeljka u tom razdoblju, s početkom u 17 sati održavat će se program „Matematika na drugačiji način“, usvajanje matematičkog znanja kroz zanimljive aktivnosti, namijenjeno učenicima od 5. do 8. razreda.

Isto tako, narednih četvrtaka od 17 sati čitat će se „Priče za laku noć“; pa će tako 18. listopada to biti „Princeza u potrazi za srećom“, 25. listopada „Fantastične leteće knjige g. Morrisa“, 8. studenog „ Maca papučarica“ te 15. studenog „Vuk koji je ispao iz knjige“.

Očuvanje kajkavskog izričaja bit će i ove godine kruna događanja.

Naime, završna svečanost 38. Kajkavskog književnog natječaja „Draga domača rieč 2018.“ i predstavljanje Zbornika održat će se 9. studenog (petak) u 18 sati u Kino dvorani Ivanec.

Nedvojbeno, ivanečka je knjižnica ove godine pripremila iznimno sadržajan, raznolik i edukativan program koji će moći zadovoljiti veliki broj zaljublejnika u knjigu.

Inače, Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je manifestacija koja se organizira od 1995. Godine po pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Tijekom tih mjesec dana (15. listopada – 15. studenoga) nastoji se na državnoj, ali i na lokalnim razinama što intenzivnije govoriti o knjizi, bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica, knjižara i slično.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close