InfoUdruge

Kolekcionarstvo: Preko 1000 kemijskih olovaka Martina Lukavskog u izlogu Ivanečkog kluba kolekcionara u Ivancu

Ivanec – U izlogu Ivanečkog kluba kolekcionara, koji se nalazi u sklopu Chibo Centra u ulici akademika Mirka Maleza u Ivancu, novi je postav.

Naime, u slijedeća dva mjeseca građani će moći pogledati izložbu sastavljenu od preko 1000 kemijskih olovaka s raznim logotipima i natpisima, iz kolekcije Martina Lukavskog, člana Ivanečkog kluba kolekcionara.

Kemijske olovke, nekada glavni pribor za pisanje, koji se uporabom moderne tehnologije sve manje koristi, Martin sakuplja oko 40 godina.

Najviše ih je, kako ističe, dobio od kolega, suradnika, prijatelja, a posebice privrednih subjekata, kojima je to godinama bio jedan od glavnih promotivnih materijala koje su poklanjali partnerima i korisnicima, najčešće povodom Božićnih i novogodišnjih, ali i nekih drugih prigodnih blagdana.

Martin Lukavski jedan je od najpoznatijih sakupljača starina našega kraja, a uz veliku kolekciju spomenutih kemijskih olovaka, strast su mu i notafilija i numizmatika, pa tako u svojoj zbirci ima više tisuća komada papirnatog novca i kovanica iz država sa svih kontinenata.

Spomenimo kako se u prethodna dva mjeseca u izlogu mogla pogledati 51 knjiga razdoblja od 1864. do 1987. godine, koje je Ivanečkom klubu kolekcionara donirao Željko Friščić.

Povezani Članci

Close