InfoUdruge

KRAŠEVSKI ZVIRI O istraživanjima na području Lobora i speleologiji općenito slušajte u subotu u Društvenom domu u Loboru

Objekti se nalaze na području Općine Lobor u Krapinsko-zagorskoj županiji, a ukupna duljina istraženih kanala u tim objektima iznosi 86,5 metara

Lobor – Speleološka udruga “Kraševski zviri”, Ivanec, organizira u subotu, 20. srpnja, s početkom u 20 sati, u Društvenom domu u Loboru predavanje o speleologiji, te o rezultatima speleološkog istraživanja na području Lobora (južna Ivanščica) tijekom lipnja ove godine.

Zbog nedovoljne istraženosti južnih predjela masiva Ivanščice, Speleološka udruga „Kraševski zviri“ je od 20. do 23. lipnja organizirala Speleološki kamp „Lobor 2019“ kojeg je sufinancirala Komisija za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza.

Na kampu je istraženo deset speleoloških objekata od kojih je devet prirodnih speleoloških objekata (špilje), a jedan umjetni speleološki objekt.

Svi objekti se nalaze na području Općine Lobor u Krapinsko-zagorskoj županiji, a ukupna duljina istraženih kanala u tim objektima iznosi 86,5 metara.

O svemu navedeno i još drugim temama opširnije će se moći čuti na predavanju u subotu.

Tags

Povezani Članci

Close