GospodarstvoIzdvojeno

KRENUO E-IMPULS: PODUZETNICIMA 300 MILIJUNA DRŽAVNIH POTPORA

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat sa stručnim suradnicima u utorak je obišao novomarofske tvrtke “Lipa“ i “Plastika Šantek“ kako bi doznao u kojoj su im mjeri u poslovanju pomogle državne potpore, a potom je u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ održao javno predavanje naslovljeno “Vrijeme je za nove mogućnosti“…

Hrvatskom poduzetništvu potrebni su svježi kapital i nove ideje, poručio je ministarDarko Horvat koji je u Novi marof stigao s pomoćnicom Anom Mandac, te savjetnicima Petrom Šimićem i Marijom Salajpal.

– Hrvatsko poduzetništvo moramo osloboditi nepotrebnih prepreka čijem će uklanjanju pomoći različiti modaliteti državnih potpora. No, pritom je nužno osluškivati i poduzetnike kako bi se njihovi prijedlozi transformirali u hrvatsko zakonodavstvo – naglasio je Horvat.

Dodao je da su za novomarofski kraj važni potencijali tvrtki koje su nositelji državnih potpora.

– Osim utvrđivanja njihovog statusa nakon uvođenja mjera potpore, u ministarstvu već osmišljavamo i jedinstveni registar tvrtki koje ih koriste. Objedinit ćemo ih sve na jedno mjesto radi sustavnog praćenja efekta i doprinosa državnih potpora na rast i razvoj gospodarstva – istaknuo je Horvat napomenuvši kako privatni sektor u ovom trenutku ima potenciju na razini 14 milijardi kuna.

Pojasnio je da Ministarstvo poduzetništva i obrta potpisuje potvrde kojim privatni investitori ulaze u sustav poticajnih mjera “što će se u kontinuitetu nastaviti do kraja godine“. Kazao je i da je zadovoljan odazivom mikro i malih poduzeća na natječaj “e-impuls“.

– Raspisano je 250 milijuna kuna i dodatnih 50 milijuna kuna za mjere poticanja različitih segmenta hrvatskog poduzetništva. Očekujemo više od 10.000 zahtjeva, dodatno ćemo se ekipirati u slijedećih desetak dana i potom namjeravamo Agenciju za malo gospodarstvo izmjestiti iz Zagreba u županijske centre – rekao je ministar Horvat.

 

Spomenuto javno predavanje na kojem su građani i poduzetnici ministru mogli postaviti pitanja, održano je pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta, a organizirali su ga Udruga “Ljubeška mladež”, Grad Novi Marof, Općina Ljubešćica i Poduzetnički centar Ljubešćica.

Riječ je o jednoj od aktivnosti koje se provode u sklopu projekta “Suradnja mladih, poduzetnika, obrtnika i lokalne zajednice za društveni i gospodarski razvoj”.

Povezani Članci

Close