Našim krajem

Križni put u ivanečkoj Župi

IVANEC – Po prvi puta ove godine, tijekom korizme, vremena duhovne priprave za najveći kršćanski blagdan Uskrs, ivanečka župa Svete Marije Magdalene organizira pobožnosti Križnog puta po ivanečkoj župi. To je pobožnost spomen Isusove muke, od trenutka kada Isusa osuđuju na smrt do polaganja Isusova tijela u grob, a sastoji se od 14 postaja.

 

I križni put po ivanečkoj župi imati će 14 postaja. Vjernici će se okupiti na Marofu u Kaniži, u nedjelju u 13 sati i 45 minuta, odakle će krenuti na put dug 11 kilometara prema Kaniži, Gečkovcu, Vuglovcu, Lančiću, do Karitasova doma, gdje je predviđen kraći odmor tijekom kojeg volonteri župe pripremaju skromnu okrijepu.

 

Križni put će se nastaviti prema ivanečkim Jezerima, preko Punikva, do samostana u Vrhovcu i dalje do raskrižja u Salinovcu, da bi zavšio kod kapelice Blažene djevice Marije u Salinovcu. Izdržljiviji i fizički spremniji vjernici pozivaju se da prođu cijeli Križni put, dok je ivanečki župnik velečasni Zoran Gložinić, uputio poziv i svim drugim vjernicima da se križnom putu pridruže barem na pojedinoj od postaja.

Povezani Članci

Close