InfoKulturaNašim krajem

KUD KLARUŠ Nastupom na manifestaciji “Margetje v Margečanu – tak se negda delalo” okončan prvi dio ovogodišnjih aktivnosti

U programu je sudjelovalo tristotinjak sudionika iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke te Krapinsko-zagorske županije, te četiri udruge iz Republike Slovenije

Margečan – Udruga građana za sport i kulturu “Margareta” iz Margečana, već tradicionalno organizira manifestaciju “Margetje v Margečanu – tak se negda delalo”.

Trinaesti puta upriličena je kulturno-umjetnička manifestacija na kojoj se uz izložbe i zabavne sadržaje, od zaborava čuva tradiciju i običaje naših krajeva.

U programu je sudjelovalo tristotinjak sudionika iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke te Krapinsko-zagorske županije, te četiri udruge iz Republike Slovenije.

Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec, mnogobrojnoj publici su prikazali pjesme i plesove Hrvatskog zagorja u koeografiji “Išla žena na gosti”, a predstavili su se i naši tamburaši koji su imali čast da svojim izvedbama završe ovogodišnje “Margetje v Margečanu”.

Uz maruševečke folkloraše, u kulturno-umjetničkom programu, nastupili su i članovi KUD-a “Salinovec” iz Salinovca, HKUD “Petar Zrinski” iz Vrbovca, Margaretice, Zbor Udruge građana Margareta i ŽVS Kaliope.

Ovim nastupom završen je “prvi dio” ovogodišnjih aktivnosti KUD-a.

 

Tags

Povezani Članci

Close